Politică

2020-05-14, 10:50:08

Marius Iancu: „Am votat o lege care prevede condițiile instaurării stării de alertă. Jocul prost de imagine făcut de Guvernul PNL și susținut de Iohannis s-a terminat”

Deputatul de Olt, Marius Iancu, a explicat că proiectul de lege privind starea de alertă a fost modificat de PSD, astfel încât Guvernul să nu mai poată acţiona discreţionar.

Social-democratul a mai arătat că este nevoie ca atât preşedintele, cât şi Executivul să respecte Legea fundamentală a ţării.

„Chiar dacă a devenit o obișnuință pentru președintele Iohannis și pentru Guvernul PNL să încalce, voit sau din neștiință, Constituția și legile țării și să se facă de râs în spațiul public spunând că ei au atribuţii în a face legi, aceste proaste obiceiuri nu mai pot continua. Parlamentul este instituţia care face legi, adică puterea legislativă dintr-o democrație. Iar ieri, am făcut cadrul legislativ prin care Guvernul poate instaura starea de alertă. Nu am votat un proiect ilegal trimis de Guvern pe care Iohannis ne soma să îl aprobăm”, a declarat Marius Iancu.

El a adăugat că românii au nevoie de o lege corectă şi că îşi vor vieţile înapoi.

„PSD nu face parte din gașca celor care calcă în picioare Constituția și fac abuz de putere, depășindu-si atribuțiile. Am votat acest proiect de lege, dar cu modificări, pentru că avem o responsabilitate față de românii care au respectat regulile, au stat în casă, și-au ținut copiii izolați și nu și-au vizitat părinții și bunicii. Ei vor să reintre în normalitate, își vor viețile înapoi și pentru asta e nevoie de o lege corectă”, a mai spus Iancu.

Ce a modificat PSD:


Guvernul nu poate prelungi discreționar starea de alertă

Nu vor mai continua achizițiile fără licitaţie

Am introdus posibilitatea plafonării prețurilor la produsele medicinale, pentru că
dacă romanii sunt obligati să poarte măști, acestea nu pot avea prețuri exorbitante

În perioada stării de alertă, autoritățile pot impune carantina și izolarea, pot restrânge sau interzice circulația persoanelor și a vehiculelor și pot interzice organizarea de concerte, mitinguri sau procesiuni

Lăcașele de cult pot fi deschise cu respectarea normelor de distanțare socială

Pot fi deschise mall-urile și spațiile comerciale mici și terasele, în condițiile stabilite de Guvern

Cetățenii sunt obligați să poarte mască de protecție în spațiile publice închise, magazine și în transportul public în comun, iar sancțiunile ajung de la 500 de lei la 2.500 de lei.

Angajatorii au obligația să asigure măşti angajaților care interacționează cu clienţii, care vor fi schimbate la patru ore

Ministerul Educației are obligația să asigure măşti personalului didactic și elevilor

Părinții pot sta acasă cu copiii, în concediu plătit cu 75%, până la finalul anului școlar

Am eliminat amenzile aberante. Le-am redus la maximum 2.500 lei

„Așa că jocul prost de imagine făcut de Guvernul PNL și susținut de Iohannis s-a terminat! Nu am votat un proiect de lege care prelungea starea de urgență, denumind-o stare de alertă, care ar fi încălcat, din nou, Constituția mai ales că Guvernul vroia sa forțeze aplicarea ei, respectând termenele prevăzute de Constituție, de care, culmea, se folosesc uneori atunci când ne constesta legile votate. Această gașcă de oportuniști- habarnisti, Iohannis-PNL trebuie să înceteze să îi mai păcălească pe români. Cu toții trebuie să respectăm Constituția și legile țării și să înțelegem că trăim în democrație! Iar cei care nu respectă Legea Fundamentală a României, Constituția, pentru că nu e pe placul lor, pot pleca acasă!”, a conchis Marius Iancu.

Comentarii

Redacţia

2020-05-14 10:50:08

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...