Politică

2019-06-24, 15:18:25

Dan Ciocan, despre reducerea TVA la produsele bio: „Măsura ar trebui să-i stimuleze pe fermieri să se îndrepte spre agricultura ecologică”

Deputatul PSD de Olt, Dan Ciocan, şi-a exprimat speranţa că, odată cu reducerea Taxei pe Valoarea Adăugată (TVA) la produsele bio de la 9 la 5%, tot mai mulţi fermieri vor alege să producă fără ajutorul pesticidelor.

Cota de TVA aplicabilă livrării alimentelor de înaltă valoare calitativă, respectiv produse montane, bio, tradiționale, autorizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a fost diminuată de la 1 iunie, aceasta devenind cinci la sută. Până la data de 31 mai 2019, cota a fost de nouă la sută.

 „Este o măsură care ar trebui să-i stimuleze pe fermieri să se îndrepte spre agricultura ecologică. Am susţinut-o la Comisia din care fac parte şi trebuie menţionat că această reducere a TVA la produsele bio este prevăzută şi în programul nostru de guvernare. Totodată, fructele şi legumele bio dar şi produsele tradiţionale ar trebui să fie accesibile tuturor românilor, iar această măsură ar putea genera acest lucru”, a declarat Dan Ciocan.

Comentarii

Redacţia

2019-06-24 15:18:25

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...