Sport

2020-01-11, 13:52:43

CSM Slatina, victorie enormă cu Minaur Baia Mare. Slătinencele s-au impus la un gol, scor 23-22, la capătul unei reprize a doua de vis

Echipa de handbal CSM Slatina a învins, scor 23-22, Minaur Baia Mare, la capătul unui meci extrem de disputat. Victoria este uriașa în lupta pentru menținerea în Liga Națională, gruparea slătineană distanțându-se la zece puncte fața de principalele urmăritoare.

După o prima repriză ceva mai slabă, oaspetele intrând în avantaj la cabine, scor 10-11, actul secund a început cu o dominare a formației băimărene, care s-a distanțat la trei goluri, scor 11-14, în minutul 38. Au urmat momente de vis pentru handbalistele pregătite de Victorina Bora, care au marcat șase goluri consecutiv, trei dintre ele reușite de Sonia Vasiliu, asul din mânecă al băncii tehnice. Slătinencele au trecut la conducere pe tabelă, scor 17-14, având astfel o revenire senzațională. 

S-a jucat dramatic până la final, slătinencele arătând dorință de a câștiga. Paradele Lăcrămioarei Stan, dar și ale Elenei Nagy, care a apărat consecutiv două lovituri de la 7 metri, au făcut diferența în momentele decisive, însă meritul este al întregii echipe, fiecare jucătoare intrată în teren având un aport la obținerea victoriei. 

Cu două minute înainte de fluierul de final, băimărencele s-au apropiat amenințător, 22-21. Luciana Popescu și-a asumat o aruncare de 7 metri și a dus scorul la 23-21, pe atacul pozițional Baia Mare a marcat, scor 23-22, însă de data aceasta echipa a gestionat bine secundele de joc rămase. Coordonatorul de joc al grupării slătinene, Luciana Popescu,  a căutat faultul pentru a rupe jocul, atacul a fost astfel prelungit, iar slătinencele și-au adjudecat o victorie muncită, dar mai ales prețioasă, la un gol diferență.

CSM Slatina va întâlni, pe 25 ianuarie, pe teren propriu, în prima etapă a returului, HCM Slobozia, într-o partidă extrem de importantă în lupta pentru atingerea obiectivului.

Comentarii

Redacţia

2020-01-11 13:52:43

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...