Cultură

2017-05-08, 10:51:58

Au început înscrierile pentru Festivalul de Folclor „Lică Militaru” Drăgăneşti-Olt

Au început înscrierile pentru Festivalul Naţional de Folclor „Lică Militaru”, eveniment care se va desfăşura pe 26 mai, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Olt şi al Primăriei Drăgăneşti-Olt.

Preselecţia concursului naţional va avea loc în data de 12 mai 2017, începând cu ora 9.00, în Drăgăneşti-Olt, la Casa de Cultură „Ileana Constantinescu”.

Potrivit organizatorilor, scopul festivalului este de a descoperi, conserva şi promova cântecul vechi bătrânesc şi cântecele specifice ceremonialului de nuntă. În acelaşi timp, festivalul va constitui un cadru de afirmare a celor mai valoroşi interpreţi vocali şi instrumentişti.

Concursul se desfăşoară pe două secţiuni: solişti vocali şi solişti instrumentişti (instrumente tradiţionale: vioară, fluier, caval, cimpoi, cobză, ţambal etc.).

Din fiecare judeţ pot participa solişti vocali şi instrumentişti având vârsta cuprinsă între 16 şi 40 ani, potrivit regulamentului.

Repertoriul fiecărui concurent va fi alcătuit din două piese muzicale valoroase din punct de vedere stilistic şi artistic, reprezentative pentru zona din care provine sau pe care o reprezintă concurentul şi care trebuie să se încadreze în cele două tematici ale concursului: cântecul vechi bătrânesc şi cântece specifice ceremonialului de nuntă (cântecul de ascultare, cântecul miresei, cântecul bradului, hore/cântece de joc).

Acompaniamentul, în cadrul ambelor secţiuni, va fi asigurat de către Orchestra „Jidvei România” în colaborare cu Ansamblul „Doina Oltului”.

Fişa de înscriere se găseşte pe site-ul Consiliului Judeţean Olt, la secţiunea „Informare cetăţeni” -  http://www.cjolt.ro/ro/festivalul-lica-militaru.

Partiturile şi fişele de înscriere completate se trimit până la data de 10 mai 2017 pe adresa electronică: aaptt.office@gmail.com.

Partiturile şi fişele de înscriere care nu au fost trimise din motive obiective pot fi înmânate juriului în ziua preselecţiei.

În urma preselecţiei, vor fi promovaţi 18 concurenţi.

Comentarii

Redacţia

2017-05-08 10:51:58

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro