Social

2019-06-28, 11:56:37

32 de şomeri au primit, de la începutul anului, prima de activare în valoare de 1.000 de lei

Şomerii înregistraţi la AJOFM Olt, de cel puţin 30 de zile, care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj, primesc o primă de activare în valoare de 1.000 de lei, dacă se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de trei luni. De la începutul anului, potrivit datelor furnizate de AJOFM Olt, 32 de persoane au beneficiat de această subvenţie, acordată de stat.

Şomerii neindemnizaţi, aflaţi în evidenţele AJOFM Olt, de cel puţin 30 de zile, care se angajează cu normă întreagă, beneficiază de o primă de activare de 1.000 de lei, care se acordă în două tranşe. Anul trecut, la nivelul judeţului Olt, au fost acordate prime pentru 278 de persoane care au reuşit să-şi găsească de lucru. Potrivit datelor oferite de AJOFM Olt, de la începutul anului, 32 de şomeri care şi-au găsit o slujbă au solicitat prima de activare.

Prima de activare nu se cumulează cu prima de inserție şi cu prima de instalare. Aceasta se acordă la cerere, celor care îndeplinesc cumulativ următoarele cerinţe: sunt înregistraţi la AJOFM de cel puţin 30 de zile şi nu beneficiază de şomaj, s-au angajat cu normă întreagă pe o perioadă mai mare de trei luni, în ultimele 12 luni nu au lucrat la acel angajator, nu au primit primă de activare în ultimele 12 luni.

Prima tranşă de bani, în valoare de 500 de lei, se acordă la data angajării, iar cealaltă tranşă de 500 de lei, după expirarea perioadei de trei luni de la angajare.Comentarii

Redacţia

2019-06-28 11:56:37

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...