Administraţie

2018-10-31, 17:19:37

Strada Oituz, care preia traficul greu ce trece prin Slatina, va fi reabilitată cu bani de la bugetul local

Municipalitatea slătineană va reabilita strada Oituz, cea care preia traficul greu care trece prin municipiu, cu fonduri de la bugetul local, după ce eforturile pentru obţinerea unei finanţări guvernamentale au eşuat.

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că proiectul a fost deja lansat în licitaţie publică, valoarea investiţiei ridicându-se la aproximativ 46 milioane de lei.

„Proiectul privind strada Oituz, care include de fapt şi străzile Piteşti şi Constantin Brâncoveanu, ieşirea spre Podul Olt, este în licitaţie, valoarea investiţiei ridicându-se undeva la 46 de milioane de lei. Valoarea proiectului fiind destul de mare, documentaţia este verificată de ANAP, verificarea durează 30 de zile, apoi o publică în SEAP. Cred că, până la sfârşitul lunii, va fi publicată în SEAP, după care vom aştepta să primim ofertele”,
a afirmat Moţ.

Edilul şi-a exprimat speranţa că procedura de achiziţie va fi finalizată, până când se va închide Podul Olt. Astfel, traficul greu dintre Craiova şi Piteşti va fi deviat prin Drăgăşani, pe Dealul Negru, iar municipalitatea va putea închide strada Oituz.

„În orice caz, în momentul în care se va închide Podul Olt, sperăm să avem finalizată licitaţia, iar pe bani locali să dăm drumul la lucrările de la strada Oituz. Acolo sunt cele mai complexe lucrări, lucrări de infrastructură, de captare de izvoare, de parapete. Este o lucrare foarte complicată şi atunci când nu vom mai avea traficul greu în oraş să putem lucra acolo”,
a mai spus Emil Moţ.

Primarul Slatinei a mărturisit că a luat decizia să aloce bani de la bugetul local pentru această investiţie după ce eforturile pentru obţinerea unei finanţări guvernamentale au eşuat.

„Lucrările vor fi din buget propriu pentru că am decis să nu mai aşteptăm. Aştept de doi ani şi n-am văzut nimic. Facem cu bani de la bugetul local. La asemenea valoare, vorbim de o investiţie multianuală. Nu avem cum să terminăm într-un an. Din proiectul cel mare de 46 de milioane de lei, partea pentru strada Oituz se ridică undeva la 16 milioane lei. Aceasta este cea mai importantă şi de acolo vom începe pentru că nu se mai poate circula, e groaznic. O facem noi, deşi traficul greu nu este al slătinenilor”, a conchis primarul Moţ.

Varianta Oituz este strada din Slatina pe care se desfăşoară cea mai mare parte a traficului greu care trece prin municipiu, în lipsa unei centuri ocolitoare. Din această cauză, artera de circulaţie se află într-o stare foarte proastă, prezentând denivelări şi chiar se află în riscul de a se surpa, fiind situată pe o colină.

Primarul şi-a exprimat în mai multe rânduri speranţa că finanţarea pentru acest proiect va veni de la Ministerul Dezvoltării, din banii rămaşi necheltuiţi în Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 2.


Comentarii

Redacţia

2018-10-31 17:19:37

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...