Politică

2020-07-08, 16:07:15

Primarul Liviu Radu, atac la fostul viceprimar din Caracal: „Nu am vorbit public despre asta, deși poate ar fi trebuit”

Primarul din Caracal, Liviu Radu, care nu va mai candida pentru un nou mandat, a transmis, miercuri, un comunicat de presă în care a vorbit despre eforturile depuse pentru construcţia centurii de Nord a municipiului – strada Valter Mărăcineanu. Edilul a transmis, totodată şi un mesaj către fostul său viceprimar, Octavian Stănescu, pe care îl acuză că îşi arogă pe nedrept merite pentru această investiţie.

Liviu Radu arată că în acest mandat au fost și realizări pe care le împarte cu cei din echipa administrativă, dar și cu cei care i-au fost predecesori.

„Azi mă voi referi la reabilitarea străzii Valter Mărăcineanu, cunoscută ca Centura de Nord a Municipiului Caracal, un obiectiv de investiții foarte important pentru fluidizarea traficului în municipiul nostru, dar și pentru efectele importante de reducere a poluării în oraș. Acest proiect a fost inițiat în anul 2012, în mandatul de edil al d-lui Eduard Ciocăzanu, căruia cu acest prilej îi mulțumesc pentru munca depusă pentru realizarea iată, după mai bine de 8 ani, a acestui important proiect. Și pentru ca unii să nu își aroge merite pe care nu le au, țin să vă precizez că acesta a fost ”proiectul de suflet” al celui care a fost viceprimarul municipiului nostru, în mandatul fostului edil, răposatul Ion Mocanu”, arată primarul.

În mandatul celor doi a fost semnat în anul 2014 contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în valoare de 2.217.847 lei pentru extindere și reabilitare a 1,8 km de drum  pe strada Valter Mărăcineanu iar în luna ianuarie 2015 a fost semnat contractul de lucrări cu societatea câștigătoare.

„Este evident că devenit viceprimar al Municipiului Caracal în mai 2015, domnul Octavian Stănescu, nu putea fi sufletul acestui proiect început cu 3 ani înainte. Dar merg mai departe și vă aduc la cunoștință că în mandatul meu, la nivelul Primăriei Municipiului Caracal pentru implementarea acestui proiect, a depus eforturi consistente întreaga echipă tehnico-administrativă, cu multe deplasări la ministerele și autoritățile de resort în vederea obținerii tuturor autorizațiilor necesare. Toate aceste eforturi ale echipei administrative au fost răsplătite, și în luna mai 2018 au fost obținute toate aceste avize și a fost emis ordinul de începere a lucrărilor, iar în luna aprilie 2020 am reusit să semnăm Procesul Verbal de recepție al lucrării. În acest moment mai trebuie finalizată doar documentația de unificare cu DN6 aflat în administrarea CNAIR pentru ca întreg proiectul să fie complet”, a mai spus Liviu Radu.

El a adăugat că pentru acest proiect, Octavian Stănescu nu a semnat nici un document semnificativ, iar arogarea tuturor meritelor pentru această reușită administrativă îl descalifică.

„Nu am vorbit public despre asta, deși poate ar fi trebuit să le comunic cetățenilor adevărul despre motivele retragerii sprijinului administrativ acordat viceprimarului Octavian Sătnescu, dar acum, când văd mitomania cu care sunt prezentate fapte din activitatea aparatului administrativ, simt nevoia să aduc la cunoștința publicului larg adevărul. Nefăcând nimic efectiv, timp de mai bine de aproape 18 luni, până când și-a pierdut mandatul de consilier local și implicit de viceprimar, dar încasând salariul consistent aferent funcției, am crezut că are decența măcar să aprecieze munca colegilor lui, dar am uitat din păcate că Octavian nu poate fi un om de echipă, ci este mânat doar de interesul propriu”, mai transmite primarul Caracalului.

Liviu Radu nu va mai candida pentru un nou mandat de primar. El şi-a exprimat susţinerea pentru candidatul PSD, Ion Marian Doldurea, preşedinte al filialei.

„În încheiere, vreau să vă spun dragi caracaleni, că regret faptul că nu am comunicat mai des cu dumneavoastră și că poate explicându-vă mai bine eforturile administrative pentru realizările mandatului meu, ați fi înțeles la momentul oportun de ce atacurile la adresa vieții mele private și încercările de defăimare venite din partea unor astfel de colaboratori, nu au avut decât rolul de a forma o imagine deformată a activității mele administrative”
, a conchis Liviu Radu.

Comentarii

Redacţia

2020-07-08 16:07:15

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...