Administraţie

2017-11-13, 11:10:55

Primarul din Stoeneşti, despre oile crescute lângă baza NATO: „Terenul este cumpărat de foarte mult timp. Anul acesta a avut mai puţine oi”

Primarul comunei Stoeneşti, Alexandru Damian, a declarat, luni, pentru Gazeta Nouă, că terenul de trei hectare, situat la limita bazei militare NATO, a fost achiziţionat de mai multă vreme, iar bărbatul care şi-a construit un saivan acolo a mai vândut din ovine.

Damian a precizat că terenul a fost cumpărat înainte ca România şi SUA să semneze acordul pentru operaţionalizarea Bazei NATO de la Deveselu.

„Terenul este cumpărat de foarte mult timp, de prin 2007 - 2008. Suntem în litigiu, noi împreună cu Consiliul Judeţean Olt, pe de o parte, şi proprietarul de cealaltă parte. Am înţeles că şi unitatea militară sau Ministerul Apărării are un alt proces cu el. Din ce ştiu eu, anul acesta a avut mai puţine oi că a vândut din ele. Are vreo trei hectare acolo, exact la graniţa cu unitatea militară. A cumpărat-o înainte de acordul cu americanii”, a declarat Alexandru Damian.

De peste 3 ani, instituţiile statului român se străduiesc, deocamdată fără succes, să demoleze un saivan de oi construit la doar câţiva metri de gardul unităţii militare (UM) 01871 Deveselu, care găzduieşte în prezent sistemul american antirachetă Aegis Ashore.

Despre existenţa saivanului armata SUA susţine că „subminează cerinţele de securitate fizică minime” ale facilităţii militare, este incompatibilă cu operarea scutului antirachetă şi pune România în postura de a încălca un angajament asumat printr-un acord internaţional, potrivit profit.ro.

Povestea începe în 2007, când Dumitru Bleja din Caracal a cumpărat 0,85 hectare de teren arabil în extravilanul comunei Stoeneşti, Olt, de la o persoană căreia îi fusese retrocedată respectiva suprafaţă de către stat. Tranzacţia a fost în baza unei promisiuni bilaterale de vânzare-cumpărare, certificată în anul următor de instanţa de judecată, care i-a confirmat lui Bleja dreptul de proprietate asupra terenului.

Comentarii

Redacţia

2017-11-13 11:10:55

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...