Politică

2019-05-10, 14:38:54

O nouă afacere marca Mădălin Teodosescu, în Balş. Lucrări de introducere utilităţi şi branşare, rupte din contractul de amenajare a Cimitirului pentru a putea fi încredinţate direct

Primarul Balşului mai dă o lovitură. Pe lista de investiţii pentru 2019 se regăseşte un proiect în valoare de 200.000 de lei pentru branşarea şi introducerea utilităţilor la Cimitirul din strada Depozitelor. Asta în condiţiile în care, în 2017, acest obiectiv a beneficiat de un proiect de amenajare, care în mod normal presupunea şi lucrările de branşare şi introducere de utilităţi.

Pe 13 decembrie 2017, Primăria Balş a atribuit contractul de „Amenajare Cimitir, str. Depozitelor”, în valoare de 480.000 lei, unei firme înfiinţate în cursul anului 2017, Veterano AG SRL.

În mod normal, introducerea utilităţilor şi branşarea ar fi trebuit să se regăsească în studiul de fezabilitate pentru realizarea obiectivului „Amenajare Cimitir”.

Pentru această situaţie marca Mădălin Teodosescu există două explicaţii. Fie lucrările de branşare şi introducere utilităţi nu au fost prevăzute în studiul de fezabilitate şi lucrarea a fost spartă în două contracte pentru a putea fi făcută încredinţarea directă, fie aceste lucrări au fost prevăzute şi nu s-au executat, dar s-au încasat banii.

Oricum ar fi, astfel de lucruri nu sunt noi pentru administraţia Teodosescu.

La sfârşitul anului trecut, Primăria Balş a achiziţionat mai multe tobogane şi elemente pentru locurile de joacă din localitate, la preţuri mult mai mari decât ofertele existente pe piaţa liberă. Obiectele au fost cumpărate prin achiziţie directă, de la o firmă din Potcoava. Potrivit informaţiilor disponibile pe SICAP, toate elementele pentru locurile de joacă au costat 25.110 lei. Astfel, pentru un ansamblu de tobogane, Primăria Balş a plătit 9.500 lei, iar pentru un tobogan simplu 6.300 lei, pentru un tobogan drept - 5.500 lei, în timp ce o figurină căluţ cu arc a costat 1.350 lei, iar preţul pentru o figurină tot cu arc, dar elefant, s-a ridicat la 2.400 lei. La o simplă căutare pe Google, aflăm că pe piaţa liberă, un ansamblu cu leagăn două locuri şi turn pentru tobogan, plus toboganul propriu-zis, se vinde cu doar 1.250 lei, adică preţul plătit de administraţia locală din Balş pentru figurina căluţ cu arc. Primăria condusă de liberalul Mădălin Teodosescu a ales însă să facă o achiziţie din bani publici mult umflată.

Şi această achiziţie se înscrie în felul păgubos în care administraţia locală din Balş înţelege să cheltuie banul public. Nu mai departe de 1 decembrie 2018, primăria locală a plătit 25 de lei pe o porţie de fasole cu cârnaţi, în condiţiile în care, la majoritatea restaurantelor din judeţ, cu minimum 15 lei se poate mânca „meniul zilei”, adică felul întâi, felul doi şi desert.

15.000 de lei a plătit Primăria Balş pentru parada ecvestră, organizată cu ocazia Centenarului, iar pentru flori şi coroane a fost achitată suma de 10.000 lei. Tot 10.000 lei a costat şi ceea ce documentul citat reţine drept „Plachetă aniversară «Centenarul Marii Uniri»”. Mai multe persoane care au participat la festivităţile din Balş au declarat, pentru Gazeta Nouă, că nu au văzut această „plachetă”.
Totodată, angajaţii primăriei au prevăzut şi fonduri pentru „alte cheltuieli neprevăzute”, nu mai puţin de 20.000 lei.


Comentarii

Redacţia

2019-05-10 14:38:54

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...