Agricultură

2019-11-13, 13:19:59

Ministrul Agriculturii, în fieful legumicultorilor olteni. Primarul din Izbiceni: „Liberalii au zis că vor să revizuiască Programul Tomata şi s-au încins spiritele”

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, va ajunge vineri, la Izbiceni. Discuţiile cu legumicultorii olteni se vor concentra pe Programul Tomata, un ajutor pe care liberalii au anunţat că vor să-l sisteze.

Primarul din Izbiceni, Marian Gulie, spune că în comuna sa peste o mie de fermieri au accesat, în acest an, ajutorul de minimis pentru tomate, iar renunţarea la acest program guvernamental i-ar afecta direct pe localnici. Legumicultorii din zonă au fost nemulţumiţi atunci când noul executiv a anunţat că va renunţa la acest ajutor.

„Ministrul Agriculturii se va întâlni cu fermierii din zonă, chiar va merge în câteva ferme din localitate ca să vadă cum a funcţionat acest program şi dacă legumicultorii şi-l doresc cu adevărat. Totodată, vor veni şi reprezentanţi ai Direcţie Agricole Olt, responsabilii de zonă, care au făcut controalele în teren. Vor fi prezenţi fermieri din toată Valea Oltului. Programul Tomata a fost util, au primit 3.000 de euro bani în mână, este un ajutor real. Noi avem peste 1.000 de dosare aprobate, în acest an. Liberalii au zis că vor să revizuiască Programul Tomata şi s-au încins spiritele. Mesajul a fost foarte clar, măsura nu a fost populistă, ci un ajutor real”, a spus Marian Gulie.

Ministrul Agriculturii va ajunge la Izbiceni vineri, după ora 16.00.
 

Comentarii

Redacţia

2019-11-13 13:19:59

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...