Politică

2018-06-13, 16:13:27

Liderul TNL Slatina îşi anunţă demisia din funcţie, dar şeful partidului spune că fusese demis demult

Preşedintele Organizaţiei de Tinerent a PNL Slatina, Dragoş Popa, a anunţat, miercuri, printr-o declaraţie de presă că a demisiona din funcţia de conducere, aruncând mai multe acuzaţii către preşedintele TNL Olt, Ionuţ Comănescu, şi către cel al filialei judeţene, Liviu Voiculescu. Contactat telefonic, acesta din urmă a declarat că liderul tinerilor liberali din Slatina n-are cum să demisioneze dintr-o funcţie din care fusese demis de aproape o lună.

În declaraţia sa de presă, Dragoş Popa îl acuză pe Ionuţ Comănescu de faptul că a luat decizii fără raţiune, discreţionar şi după bunul plac.

„În urma conferinței de presă susținută de proaspătul consilier local al Municipiului Slatina și președinte al TNL Olt, nevârstnicul Ionuț Comănescu, am hotărât să-mi dau demisa din funcția de președinte al TNL Slatina, preferând poziția cea mai onorantă de simplu membru al celui mai generos partid pe care l-a avut România în istoria sa tumultoasă. Procedez în acest fel, din cauza faptului că actualul președinte al TNL Olt, Ionuț Comănescu, conduce discreționar, luând decizii fără rațiune, după bunul său plac, fără consultarea forurilor decizionale și a colegilor săi liberali, din Consiliul Local Slatina”, spune Popa.

Acest mai invocă, demiterea nejustificată a președintelui PNL Slatina, Sorin Țîrcomnicu, de către conducerea PNL Olt, la presiunile lui Ionuț Comănescu, „fapt care denotă că echipa de conducere a acestei filiale județene nu are niciun atom de personalitate”, demiterea, în forță, a conducerii PNL Corabia, organizație care a rămas în aer, fără să fie pus ceva în loc, izolarea primarului Mădălin Teodosescu și a PNL Balș, dizolvarea Biroului Politic al PNL din Osica de Sus,  eliminarea Elenei Iotu din fruntea femeilor liberale sau demiterea lui Gabriel Buliteanu, din poziția de președinte interimar al PNL Slatina, „fără vreo acoperire logică”.

În plus, Dragoş Popa îşi anunţă şi o candidatură la Primăria municipiului Slatina.

„Țin să precizez că am avut și am încă mare încredere în acest partid, dar cu asemenea conducere este imposibilă recăpătarea demnității istorice pe care PNL, făuritor al Marii Unirii, a avut-o în istoria patriei. Rămân membru PNL și nu exclud o eventuală candidatură la Primăria Slatina, pentru că lucrurile nu pot rămâne așa. Voi reveni cu precizări, în viitorul apropiat”, conchide el.

Contactat telefonic, preşedintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, a declarat că Dragoş Popa nu mai deţinea funcţia de preşedinte al TNL Slatina, de aproape o lună.

„Dragoş Popa nu mai era preşedinte. Îţi dai demisia atunci când eşti preşedinte, când nu mai eşti... Prin decizia Biroului Politic Judeţean al PNL Olt, el nu mai era preşedinte la TNL Slatina. Nu ştiu exact data, dar cred că sunt trei săptămâni-o lună. A făcut, la un moment dat, o postare pe Facebook şi nu glumim cu aceste chestii”, a afirmat Liviu Voiculescu.

Ulterior, Dragoș Popa a ținut să precizeze că, la ultima ședință a Biroului Politic Local al PNL Slatina, l-a chestionat pe Liviu Voiculescu cu privire la funcția sa. Șeful l-ar fi asigurat că este încă președinte al PNL Slatina. Popa a adăugat că mărturie stă procesul verbal al ședinței dar și ceilalți membri ai biroului.


Comentarii

Redacţia

2018-06-13 16:13:27

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...