Învăţământ

2017-06-19, 16:34:04

Evaluarea Naţională. 97 de elevi olteni au absentat de la prima probă

97 de elevi din judeţul Olt nu au mai venit la examen, luni, când s-a desfăşurat prima probă a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, proba scrisă la limba şi literatura română.

Inspectorul şcolar general al ISJ Olt, Felicia Man, a declarat, pentru Gazeta Nouă, că din cei 2.743 de elevi înscrişi la examen, doar 2.646 s-au prezentat, luni, să susţină prima probă a examenului.

Elevii de clasa a VIII-a au primit la subiectele la română, la examenul de evaluare naţională 2017, poezia „Ploaia”, de Magda Isanos. Elevii au avut de argumentat de ce textul aparţine genului liric.

De asemenea, o compunere liberă despre o întâmplare la o competiţie sportivă a fost un alt subiect al acestei probe.

Miercuri, 21 iunie, absolvenţii vor susţine proba la matematică. Pe 26 iunie, până la ora 16.00, vor fi afişate rezultatele, urmând, ca după soluţionarea contestaţiilor, pe 30 iunie, elevii să primească rezultatele finale, în centrele de examen şi pe evaluare.edu.ro.

77,63% dintre absolvenţii olteni de clasa a VIII-a au reuşit să ia note mai mari de cinci, la Evaluarea Naţională, anul trecut.

Ministerul Educaţiei a anunţat modificări la metoda de calcul pentru admiterea la liceu. Din anul acesta, ponderea mediilor din clasele gimnaziale scade la 20%, faţă de 25 % cât a fost până acum, restul de 80% fiind reprezentat de media de la evaluarea naţională.

Comentarii

Redacţia

2017-06-19 16:34:04

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro