Administraţie

2021-10-11, 10:15:46

Cum vrea Primăria Caracal să scape de stâlpii de pe trotuare. Unde vor fi „ascunse” cablurile electrice şi telecom

Primarul din Caracal vrea să mute cablurile electrice şi telecom de pe stâlpi, în canale tehnologice, pentru a desfiinţa stâlpii de pe trotuare care sunt încărcaţi de aceste reţele.

Primarul Ion Doldurea vrea ca municipiul Caracal să adopte treptat acest model şi toate cablurile să treacă în subteran.

„La noi este o mare problemă pentru că trotuarele nu sunt reparate, începând cu zona centrală. Intenţia mea este, aşa cum se întâmplă în alte oraş din occident, să facem canale tehnologice. Firele care sunt pe stâlpi, care îi fac să se prăbuşească, se le încadrăm în aceste canale tehnologice, iar cei care le utilizează să plătească impozit şi taxe pentru utilizarea acestor canale”, a declarat Doldurea.

Edilul spune că este nevoie şi de modificări ale legislaţiei în vigoare, pe acest domeniu.

„Acesta este idealul, dar nu ştim de ce bani dispunem. Nici legislaţia nu ne ajută în acest moment. Discutăm cu deputatul nostru să facă o lege în care să oblige acest societăţi să bage firele prin canale tehnologice. Dar, noi investim şi facem 20 de kilometri de canal tehnologic şi nu-i vom mai lăsa să pună pe stâlpi. Avem stâlpi care sunt în mijlocul trotuarului şi nu poţi trece cu căruciorul”, a conchis Doldurea.

Comentarii

Redacţia

2021-10-11 10:15:46

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...