Învăţământ

2022-01-21, 12:36:47

FOTO. Mica Unire, marcată la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 2 Slatina

Dascălii şi preşcolarii de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 2 Slatina au desfăşurat, vineri, proiectul educativ „Unirea văzut prin ochi de copil” pentru a sărbători 163 de ani de la Mica Unire.


 Directorul GPP Nr. 2, Mihaela Dicu, spune că scopul proiectului îl constituie familiarizarea copiilor cu  semnificaţia zilei de 24 Ianuarie 1859 și pregătirea preșcolarilor ca buni cetăţeni într-o lume mai bună.

 Beneficiarii direcți ai acestui eveniment au fost preșcolarii, familiile lor și cadrele didactice.

„Copiii participanți la această activitate au purtat costume populare, au ascultat cu plăcere povestirea istorică Moș Ion Roată și Unirea, au realizat stegulețe iar la final au dansat Hora Unirii și au fost recompensați cu diplome. De-asemenea au realizat lucrări artistico-plastice care ilustreaza acest eveniment  în cadrul expoziției ”AȘA A FOST LA UNIRE!”. Este dovedit astfel interesul copiilor dar și al părinților pentru acest tip de activitate care are rolul de a forma copiilor sentimentul de apartenență la grupul social și, prin extensie, la neam și țară încă de la cele mai fragede vârste. S-au respecta normele de protecție în contextul actual”, spune Mihaela Dicu.

  Copiii au avut posibilitatea de a-și promova identitatea proprie dar și imaginea grădiniței.

 
„La activitatea de azi au participat 120 de copii și 16 cadre didactice, ceea ce demonstrează că există interes pentru acest tip de activități atât din partea copiilor cât și din partea părinților. Dorim să continuăm tradiția, prin realizarea unui eveniment din ce în ce mai bun, motivați fiind de impactul pozitiv pe care l-a avut acest proiect asupra copiilor, asupra părinților acestora și a întregii comunități locale. Sloganul nostru este ”Dacă vreți să fiți ca noi/ Veniți la grădinița 2!”, a conchis directorul.

 


Comentarii

Redacţia

2022-01-21 12:36:47

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...