Anul şcolar 2022-2023. Şcoala începe mai devreme şi nu vor mai exista teze

Anul şcolar 2022-2023 începe mai devreme şi nu va mai fi împrţit în semestre şi trimestre, ar fi hotărât responsabilii din Educaţie, potrivit surselor Observator. Însă marea schimbare o reprezintă faptul că elevii nu vor mai da teze.

Elevii vor trebui să îşi pregătească ghiozdanele mai devreme pentru anul şcolar următor. Cum România avea cel mai scurt an şcolar din Europa, responsabili din Educaţie au hotărât ca Anul Şcolar 2022 - 2023 să fie prelungit.

Astfel, şcoala va începe în toamnă pe 5 septembrie, au declarat surse, potrivit reporterului Observator Mădălina Iacob. Propunerea vine şi cu mai multe vacanţe pentru elevi. Prima, pentru toată lumea, în luna octombrie, vacanţa de toamnă. Urmează vacanţa de iarnă sau de Crăciun, care are 3 săptămâni. În aprilie, vacanţa de primăvară, iar în data de 16 iunie ar începe vacanţa mare, arată observatornews.ro.

Deşi Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţa în luna februarie că Ministerul Educaţiei a fost cel care a propus revenirea la trimestre în structura anului şcolar, se pare că s-a renunţat la această variantă.

Surpriza însă o reprezintă faptul că elevii nu vor mai avea parte nici de semestre. Anul Şcolar va fi împărţit, conform informaţiilor Observator, în 5 module.

Structura Anului Şcolar 2022 - 2023

    5 septembrie - 21 octombrie cursuri
    22 octombrie - 30 octombrie vacanţă de toamnă
    31 octombrie - 22 decembrie cursuri
    23 decembrie - 8 ianuarie vacanţă de Crăciun
    9 ianuarie - 6 aprilie cursuri (cu o săptămână de vacanţă între 6 şi 24 februarie)
    7 aprilie - 18 aprilie  vacanţa de Paşte
    19 aprilie - 16 iunie cursuri