Vrei să angajezi muncitori, dar nu găsești oamenii potriviți? Iată o soluție simplă ca să ieși din acest impas!

Dacă afacerea ta are nevoie de muncitori responsabili, calificați sau necalificați, atunci, fără doar și poate, ai întâmpinat un mare obstacol: criza forței de muncă. Din păcate, în ultimii ani, din ce în ce mai mulți muncitori români aleg să lucreze în străinătate, așadar în România a apărut un deficit de personal în industria construcțiilor, și nu numai. Însă, acest lucru nu înseamnă că afacerea ta trebuie să aibă de suferit! Ai la îndemână o soluție eficientă și simplă, și anume: colaborarea cu o agenție de recrutare a personalului asiatic.


Iată cum te ajută o agenție de recrutare să realizezi cea mai bună investiție pentru afacerea ta

  • Găsești candidatul perfect

Ca în orice colaborare, comunicarea este pasul esențial pentru a obține rezultatele dorite. De aceea, este important să explici agenției de recrutare care sunt aptitudinile pe care le dorești de la viitorul tău angajat. Astfel, consultantul tău va ști care sunt candidații potriviți pentru afacerea ta, după care tu vei lua decizia finală. Însă, nu uita că, pentru a lua decizia corectă, este important să interacționezi cu toți candidații prin interviuri live ori să îi urmărești prin intermediul unor probe de lucru înregistrate.

De exemplu, agenția International Work-Finder se ocupă de recrutarea zidarilor din Asia, dar și de recrutarea altor muncitori din domeniul construcțiilor, precum fierar-betoniști ori sudori. Pentru aceeași poziție, ai la dispoziție cel puțin trei candidați pe care îi poți testa. Iar dacă ai nevoie de mai mulți angajați, agenția organizează chiar și vizite în țările din care recrutează, iar tu poți selecta de la fața locului. Astfel, în urma interviurilor și a probelor de lucru, vei avea toate informațiile necesare pentru a-l alege pe acel candidat care se potrivește cerințelor tale!

  • Beneficiezi de ajutor pe toată durata procesului de recrutare și de acomodare a angajaților

Dacă eziți să angajezi muncitori asiatici deoarece te gândești că te vei lovi de un proces riscant și complicat, care îți va da o grămadă de bătăi de cap în ceea ce privește obținerea avizelor de muncă, permiselor de ședere și vize,  trebuie să știi că n-ai motive de îngrijorare. Agenția de recrutarea se ocupă de întregul proces de recrutare, de toate detaliile și îți oferă garanțiile de care ai nevoie. Astfel, vei descoperi la sfârșitul procesului că agenția de recrutare te-a ajutat să economisești energie, timp, dar și bani, iar în plus, beneficiezi de angajații ideali pentru afacerea ta!

Totodată, agenția îți poate oferi ajutor, în România, în ceea ce privește detaliile care țin de logistică, cum ar fi cazarea și mesele oferite viitorilor angajați, și în același timp organizează cursuri de limba română astfel încât muncitorii asiatici să se integreze cât mai repede în societate. 

  • Poți transfera întreaga responsabilitate a contractelor de muncă

În cazul în care vrei să eviți complet toate grijile în ceea ce privește încheierea contractelor de muncă, agenția de recrutare oferă și servicii de leasing de personal. Cu alte cuvinte, transferi toate formalitățile și responsabilitățile prevăzute în contractele de muncă, precum șomajul, concediile sau acordarea de bonusuri. În același timp, nu mai este nevoie să plătești nici taxele și impozitele care sunt aferente unui contract de muncă. Tot ceea ce trebuie să achiți este contractul pe care l-ai încheiat cu agenția de recrutare. Astfel, câștigi libertatea de a te ocupa de alte aspecte importante pentru creșterea afacerii tale!

În concluzie, nu este ușor să găsești muncitorii potriviți, cu ajutorul cărora să construiești proiecte de succes și o afacere prosperă. Dar, având alături o agenție de recrutare a personalului asiatic, vei reuși să realizezi tot ceea ce ți-ai propus!

Sursă foto: Shutterstock.com