Un nou investitor în Parcul Industrial Slatina

Un nou investitor concesionează în Parcul Industrial Slatina  o parcelă de 11 hectare de teren, potrivit viceprimarului Alexandru Berechet.

Prezent la emisiunea „Reporter 24” din această săptămână, viceprimarul Berechet a declarat că întreaga suprafață a parcului, de 32 de hectare, beneficiază de toate utilitățile de apă, canalizare, curent electric și rețea de gaze, investiții realizate de Primăria Slatina.

„Mai sunt parcele de dat, în Parcul Industrial, iar cererea este destul de mare. Avem un nou investitor, care a reuşit să ia în jur de 11 hectare. Ar mai fi undeva la 10-11 hectare disponibile. Prysmian are deja 17 hectare, după cum ştiţi deja, şi sunt partenerii noştri de atâţia ani”, a declarat Berechet.

El a adăugat că investitorii din Parcul Industrial beneficiază de o schemă de minimis, însă aceşti au obligaţia de a crea locuri de muncă. Potrivit viceprimarului Slatinei, după încheierea tuturor procedurilor cu noul investitor, în parcul industrial ar urma să mai fie disponibile doar 10 ha.

„În continuare, îi aşteptăm pe investitori, încercăm să le oferim toate facilităţile. Au şi utilităţile acolo, le oferim tot sprijinul. Ei vor beneficia şi beneficiază de scutirea de taxe şi impozite, la bugetul local, taxe în vederea obţinerii certificatului de urbanism, autorizaţiilor de construire, impozite pe clădire. Este o schemă de minimis. La fel, au şi ei obligaţii: sunt obligaţi ca la 1.000 de metri pătraţi concesionaţi să creeze 1,5 locuri de muncă. Numărul acestora trebuie menţinut timp de cel puţin trei ani”
, a mai spus viceprimarul Alexandru Berechet.