Se circulă fără restricţii pe strada Tunari. Investiţia va fi finalizată, în primăvară

Traficul rutier s-a reluat pe ambele sensuri, pe strada Tunari din Slatina, însă investiţia va fi finalizată anul viitor, anunţă primăria prin intermediul unui comunicat.

Potrivit sursei citate, încă mai sunt lucrări de racordare la utilităţi, pe această stradă. S-a luat însă decizia ridicării restricţiilor - în ultima vreme circulându-se doar pe sens unic - pentru decongestionarea traficului rutier.

„Primăria Municipiului Slatina anunță stadiul lucrărilor privind asfaltarea străzii Tunari, astfel vă informăm că lucrările de asfaltare nu sunt finalizate. Se cunoaște faptul că pe stradă vor mai fi intervenții la rețeaua de gaze naturale, iar lucrările vor fi terminate în primăvara anului următor.

Pentru a nu se circula cu restricții (sens unic) sau pe suprafata neasfaltată (zonele pe care s-a făcut supralărgirea străzii, aflate la nivel de piatră spartă și balast), a fost realizat doar stratul de bază (primul strat de asfalt).

Având în vedere că stratul de uzură va fi realizat ulterior, există zone unde execuția stratului de bază a fost făcută provizoriu, respectiv racordurile cu drumurile laterale, inclusiv racordul cu strada Dragănești și Bd. A.I. Cuza, urmând ca înainte de aşternerea stratului de uzură, aceste porțiuni să fie frezate şi reflicute conform proiectului tehnic”,
se arată în comunicatul Primăriei Slatina.

După finalizarea investiţiei, lucrările au o garanţie de cinci ani.

„Ridicarea la cotă a căminelor de vizitare nu s-a realizat la cota din proiect pentru a nu produce pagube autovehiculelor, acestea vor fi aduse la nivel înaintea turnării stratului de uzură. Garanția lucrărilor este de 5 ani de la data recepției la terminarea lucrărilor.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat pe perioada execuției și vă asigurăm că la finalizarea lucrărilor pe strada mai sus menționată se vor respecta toate standardele de calitate conform specificațiilor tehnice din caietul de sarcini şi în conformitate cu normativele legale în vigoare”
, mai arată autorităţile din Slatina.

Prin reabilitarea străzii Tunari, dimensiunea trotuarelor existente va fi reduse astfel încât vor putea fi amenajate noi locuri de parcare şi carosabilul lărgit. Totodată, strada va fi sistematizată, în acord cu valorile ridicate de trafic pentru noul restaurant McDonald’s şi Parcul Tineretului.

Valoarea totală a investiţiei este 1.701.406,78 lei, fără TVA. Lucrarea ar urma să fie executată în cinci luni, de la începere.

Investiţia este realizată în cadrul contractului-cadru încheiat de municipalitate cu mai multe firme de construcţii. În total, potrivit contractului-cadru, în perioada 2019 – 2023, vor fi reabilitate 108 străzi.