Pensionarii olteni, aşteptaţi să-şi ridice biletele de tratament alocate în seria a III-a

84 de bilete de tratament sunt disponibile petru pensionarii din judeţul Olt, care doresc să plece în staţiune pe data de 8 aprilie. Destinaţiile sunt Amara, Bala, Moneasa şi Pucioasa. Pentru un bilet de tratament, vârstnicii achită jumătate din valoarea pensiei.

Casei Județene de Pensii Olt i-au fost repartizate un numar de 84 bilete de tratament balnear aferente seriei a III-a din care, 56 de bilete au fost alocate în mod automat pe baza cererilor depuse de către persoanele interesate şi 28 de bilete rămase disponibile, în stațiuni precum Amara, Bala, Moneasa sau Pucioasa.

Biletele din aceasta serie au data de plecare în stațiune începand cu 8 aprilie, şi se pot ridica de la sediul instituţiei pana la data de 4 aprilie, inclusiv. Redistribuirea biletelor de tratament va avea loc la data de 6 aprilie.

Pot beneficia de tratament balnear persoanele care au calitatea de:

• pensionar al sistemului public de pensii

• asigurat al sistemului public de pensii

• beneficiar al prevederilor unor legi speciale, care reglementează dreptul la bilet de tratament balnear prin sistemul public de pensii

În cazul pensionarilor contribuţia individuală este de 50% din pensie, dar nu mai mult decât costul integral al biletului (aprox. 2000 lei), iar in cazul asiguraţilor, contribuţia este de 50% din valoarea biletului, dacă veniturile brute lunare sunt mai mici decat salariul mediu brut pe economie. În caz contrar biletul se achită integral.