Micuţii Elis şi Luca au nevoie de sprijinul nostru. Gemenii au fost diagnosticaţi cu autism

O tânără din Slatina, mamă de gemeni, ambii cu o formă severă de autism, lupta din răsputeri pentru a le schimba viaţa micuţilor. Părăsită de tatăl copiilor, Diana caută sprijinul oamenilor cu suflet mare, pentru terapiile celor doi copii al căror chip frumos nu trădează sub nicio formă problema medicală. Cum costurile terapiei sunt mult peste posibilităţile pe care le are, Diana are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor, în lupta grea pe care o duce pentru a le schimba viaţa lui Elis şi Luca, care au 3 ani şi 4 luni.

Diana, o tânără mamă, din Slatina, luptă din răsputeri pentru cei doi copii ai săi, Elis şi Luca, diagnosticaţi cu autism şi retard sever. Micuţii au nevoie de ore întregi de terapie, iar costurile sunt mult peste posibilităţile unei mame care-şi creşte singură copiii.

„Ei sunt Elis și Luca, doi copii frumoşi, cu chip perfect, despre care ai zice ca nu au nicio problemă.Așa am crezut și eu la început, însă, atunci când am început să interacționez cu ei, am văzut că realitatea este cu totul alta. Ei duc o luptă, lupta cu autismul. O luptă pentru care statul român nu acordă niciun ajutor. Dar nu despre statul român vreau să vă vorbesc, ci despre acești doi băieti, gemeni, despre mine, mama lor, despre ajutorul pe care fiecare dintre noi îl putem da”,
aşa îşi începe povestea Diana, care speră să le schimbe, într-o bună zi, viaţa copiilor săi.

„Elis și Luca au fost născuţi prematur și după lungi spitalizări și controale au fost diagnosticați cu autism. Nu pot vorbi, socializa, interacționa, devin din ce în ce mai agresivi, nu acceptă spațiile sau locurile noi, pe scurt nu se comportă ca niște copii normali sau tipici, cum spun specialiștii. Sunt afectați pe toate palierele de dezvoltare: cognitiv,comportamental, senzorial, motricitate grosieră și fină. Duc lupta asta singură şi realizez că singura soluție o reprezintă terapia, terapie care costă deloc puţin. Ei sunt doi copii afectați și vorbim de ore, multe ore de terapie. Din pacate, nu îmi permit să plătesc aceste terapii. De aceea avem nevoie de voi, de solidaritatea voastră”, îşi continuă Diana povestea.

Diana încearcă să strângă sumele necesare orelor de terapie din formularul 230, prin redirecţionarea celor 3,5% din impozitul pe profit. Aşadar, oricine doreşte să contribuie la recuperarea celor doi băieţei poate completa formularul care poate fi găsit AICI.

De asemenea, orice donaţie poate ajuta enorm. Cine are posibilitatea este rugat să doneze în contul IBAN RO28 RZBR 0000 0600 2247 3625, titular Botez Diana.