Agricultură

2019-06-10, 13:17:54

Zeci de tone de roşii de la Urzica, în supermarketuri din Capitală. Legumicultorii olteni vând la preţ avantajos

Cooperativa Agricolă Romanaţiul Urzica livrează roşii către un supermarket din Bucureşti. Săptămâna trecută, au fost livrate două tone, însă zilele acestea peste 20 de tone de tomate olteneşti vor lua drumul Capitalei. Preţul stabilit prin contract este unul avantajos pentru legumicultorii olteni.

80 de legumicultori de pe raza localităţilor Urzica, Vişina şi câţiva din Vădăstriţa s-au înscris în Cooperativa Agricolă Romanaţiul Urzica. Aceştia au început să livreze roşii către un supermarket din Capitală.

Potrivit reprezentantului cooperativei olteneşti, legumicultorii din judeţ trebuie să livreze toate roşiile de pe patru hectare de solarii.

„Cooperativa a încheiat un contract direct cu supermarketul, iar noi vom livra toate roşiile de pe cele patru hectare de solarii. Fiecare fermier a intrat cu câte zece arii de solar, ca să prindă şi Programul Tomata”,
a spus Marian Ciucu, reprezentantul Cooperativei Agricole Romanaţiul Urzica.

Supermarketul a pus la dispoziţia fermierilor olteni toate inputurile, răsadurile şi a oferit un program strict de fertilizare.

„Toate inputurile ni le-au dat ei. Ne-au luat şi probe de sol ca să vadă exact ce fel de tratamente putem face. Probe de roşii au luat şi le-au trimis în Grecia spre a fi analizate. Ei pun mare preţ pe gustul românesc autentic şi am primit şi un program foarte strict de fertilizare. Dacă stropim cu altceva faţă de ce avem în program, ne refuză tot lotul”, a spus Ciucu.

Preţul oferit de supermarket este unul avantajos.

„Ne ajută acest program, pentru că înainte, în această perioadă, mulţi fermieri aruncau roşiile. Săptămâna trecută, roşiile plecau de la Izbiceni cu 1,5 lei, zilele acestea scad până la un leu. Noi am furnizat săptămâna trecută către supermarket cu patru lei, săptămâna aceasta vor coborî la trei lei. Anul viitor, vrem să încheiem contract şi pentru ardei, pentru că sunt mulţi cultivatori în zona noastră”, a adăugat fermierul din judeţ.

Comentarii

Redacţia

2019-06-10 13:17:54

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...