Agricultură

2021-08-30, 09:52:08

Un nou focar de pestă la o fermă din Olt. Peste 30.000 de porci vor fi ucişi în localitatea Negreni

Peste 31.400 de porci vor fi omorâţi, într-o fermă din Negreni, din cauza peste porcine. Este al treilea focar izbucnit în ultima perioadă într-o exploataţie comercială, după ce în urmă cu aproximativ două săptămâni au fost ucişi 1.600 de porci într-o fermă din Scorniceşti şi peste 30.000 la exploataţia comercială din Ipoteşti. Potrivit estimărilor, pagubele se ridică la aproximativ 10 milioane de euro.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt confirmă un nou focar de pestă porcină africană la porcii dintr-o exploataţie comercială din localitatea Negreni, județul Olt, în baza buletinului de analiză emis IDSA București .

În aceste zile se va aplica măsura uciderii tuturor porcilor, aproximativ  31.400 de capete suine, în conformitate cu prevederile legislației sanitare veterinare în vigoare .

Carcasele porcilor morți sau uciși și toate materialele din incinta exploatației vor fi distruse sub supraveghere oficială în conformitate cu prevederile legale.

Potrivit estimărilor, pagubele din exploataţiile Ipoteşti şi Negreni se ridică la aproximativ 10 milioane de euro, statul urmând să acorde despăgubiri. 

DSVSA Olt solicită sprijinul şi înţelegerea unităților administrativ teritoriale, a cetăţenilor și a operatorilor economici pentru respectarea acestor măsuri, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei .

Pentru a împiedica răspândirea bolii, toate animalele suspecte trebuie sacrificate și neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiți de către stat, în condițiile prevăzute de legislație .


Comentarii

Redacţia

2021-08-30 09:52:08

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...