Social

2022-05-06, 10:06:39

Trei societăţi, printre care un restaurant din Caracal, amendate pentru munca la negru

Inspectoratul teritorial de Muncă Olt a amendat, în luna aprilie, trei societăţi care practicau munca la negru. Printre acestea se numără un restaurant din Caracal, amendat cu 20.000 de lei.

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat 217 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.

Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost: construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.

În urma verificărilor efectuate au fost identificate peste 275 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, cele mai frecvente fiind:

•            neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de

•            muncă;

•            neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă;

•            netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a   contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora;

•            neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă;

•            neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție;

•            neefectuarea controlului medical periodic,

Pentru cele mai grave s-au aplicat 98 sancțiuni, din care 90 avertismente și 8 amenzi în valoare totală de 92.000 lei.

Totodată, în luna aprilie, inspectorii de muncă au identificat trei persoane care desfășurau muncă nedeclarată. O persoană la o brutărie din Studina, o persoană la un angajator din Timișoara, punct lucru Corabia, tot în sectorul panificaţie,  şi o persoană la un restaurant din Caracal. Cele trei societăţi au fost amendate fiecare cu suma de 20.000 de lei.

 

Comentarii

Redacţia

2022-05-06 10:06:39

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...