Actualitate

2020-02-24, 18:51:22

Spitalul Slatina, pregătiri în caz de coronavirus. S-a stabilit un spaţiu pentru izolare, au fost achiziţionate combinezoane de protecţie şi termometre cu infraroşu

Un spaţiu destinat izolării unui eventual suspect de coronavirus a fost stabilit la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, potrivit unui comunicat de presă remis de unitatea medicală. Spitalul a achiziţionat 200 de combinezoane de protecţie, dar şi patru termometre cu infraroşu.

Sursa citată arată că spaţiul este dotat cu materiale sanitare necesare izolării de urgență, cât și cu produse biocide. Totodată, s-a stabilit componenţa echipei care va veni în contact cu cazul, s-au stabilit pașii obligatorii ce trebuie urmați de la apariția unui eventual caz suspect, până la preluarea acestuia de către mijlocul de transport specializat în vederea transportului către unitățile sanitare desemnate în gestionarea cazurilor inițiale.

Spitalul a luat şi decizia suplimentării stocului de materiale sanitare: măști FFP3 – 300 buc, combinezon protecție complet – 200 buc, ochelari protecție facială – 200 buc, Mănuși high risk protection cu manșetă lungă – 200 buc, măști UF simple – 30000 buc, termometre cu infraroșu – 4 buc.

„Față de stocul existent actual de materiale sanitare s-a decis suplimentarea aprovizionării. SJU Slatina a comunicat către DSP Olt stocul existent de substanțe antiseptice și dezinfectante. Nu există în acest moment lipsuri în aprovizionarea cu produse biocide”, se arată în comunicatul citat.

Sursa citată a mai arătat că Serviciul de Supraveghere și Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale (SPIAAM) a transmis către UPU, Boli Infecțioase, Pediatrie, toate actualizările apărute la definițiile de caz privind infecțiile cu Coronavirus Covid-19, precum și lista zonelor cu transmitere comunitară extinsă.

„Facem apel la profesionalismul specialiștilor din domeniul sanitar, medicilor de familie, structurilor centralizate şi de responsabilitate socială, să transmită doar informațiile preluate de la nivelul comunicatorilor oficiali. De asemenea, sfătuim să se respecte cu strictețe măsurile de izolare solicitate de autorități, acolo unde este cazul, de a solicita și acorda asistență medicală la domiciliu, fără prezentarea la unitățile medicale în cazul modificării stării de sănătate apărută în perioada de autoizolare sau carantină”, conchid reprezentanţii Spitalului Slatina.

Comentarii

Redacţia

2020-02-24 18:51:22

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...