Administraţie

2018-09-06, 11:40:45

Răspuns de la CNI pentru construcţia unui nou stadion la Slatina, până la finalul anului

Un „răspuns ferm” din partea Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) cu privire la finanţarea unui nou stadion la Slatina este aşteptat de reprezentanţii municipalităţii, până la finalul acestui an.

Administratorul public al Slatinei, Cristian Cismaru, a declarat că municipalitatea a realizat deja o expertiză pe care a prezentat-o companiei din care rezultă că Stadionul „1 Mai” nu mai poate fi reabilitat, fiind nevoie de o nouă investiţie.
 
„Noi am realizat o expertiză tehnică pe care, împreună cu o solicitare, am trimis-o către Compania Naţională de Investiţii. Din acea expertiză rezultă faptul că stadionul nu suportă reconsolidare, reabilitare şi atunci cea mai bună soluţie ar fi construirea unui nou stadion, pe amplasamentul celui vechi. Sperăm ca solicitarea noastră să primească un aviz pozitiv, după care să trecem efectiv la demararea procedurilor de demolare, de achiziţie şi să realizăm un nou stadion”, a afirmat el.
 
Cismaru a ţinut să precizeze că municipalitatea nu va trece la demolarea vechii arene până ce nu va avea Ok-ul CNI pentru finanţare.
 
„Bineînţeles că noi nu vom face niciun demers până nu vom avea un răspuns, până proiectul nostru nu este prins pe lista sinteză de la Compania Naţională de Investiţii. Orice demolare a unei baze sportive, conform Legii 69, se face prin hotărâre de guvern. Practic, în cazul în care am primi undă verde în vederea finanţării unui nou obiectiv, abia atunci am putea demara procedurile în vederea luării acceptului de la guvern pentru demolare”, a mai declarat Cristian Cismaru.
 

Noua arenă va avea peste 10.000 de locuri, valoarea investiţiei ridicându-se la 90 de milioane de lei.
 
„Noi sperăm ca, la sfârşitul anului acesta, să avem un răspuns ferm din partea CNI şi să facem în regim de urgenţă demersurile în vederea promovării HG-ului”, a conchis city-managerul Slatinei.
 

Comentarii

Redacţia

2018-09-06 11:40:45

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...