Administraţie

2019-08-19, 15:17:14

Peste 70% din şcolile judeţului Olt, autorizate sanitar. Câte au toalete în curte

Cele mai multe unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţul Olt sunt autorizate din punct de vedere sanitar, potrivit prefectului de Olt, Angela Nicolae.

Doar 27% dintre unităţile de învăţământ din judeţ nu sunt autorizate din punct de vedere sanitar, iar 73 de şcoli au toalete în curte. Motivele pentru care nu s-a emis autorizaţia sanitară de funcţionare vizează grupurile sanitare neconforme sau lipsa apei potabile.

„În județul Olt avem 166 de unități de învățământ, dintre care 6 unități private, care funcționează în 508 clădiri. Din punct de vedere al securității la incendiu, 356 de clădiri nu au nevoie de această autorizație. Din cele 152 pentru care este necesară autorizarea, un procent de 25% sunt autorizate, un procent mic considerăm. Din discuțiile cu primarii, am luat act de nemulțumirile acestora referitoare la procedurile destul de greoaie, spun dânșii. Vom constitui un grup de lucru tehnic, prin care vom acorda sprijin și asistență de specialitate, astfel încât să mărim procentul de clădiri autorizate. Din punct de vedere al autorizației sanitare, avem 73% dintre școli autorizate, 27% neautorizate. Motivele neautorizării sunt: grupuri sanitare neconforme, lipsa apei potabile. Avem 73 de școli cu toaletă în curte, din care 42 autorizate, 31 neautorizate”, a declarat prefectul de Olt, în videocofnrinţa desfăşurată luni cu ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor.

Fifor a cerut prefecţilor judeţelor din ţară ca până luni seară să îi transmită o situaţie cu toate şcolile care nu au grup sanitar şi nici autorizaţie, pentru a lua măsuri urgente pentru rezolvarea problemelor, împreună cu premierul.

„Aş vrea să solicit prefecţilor ca până diseară împreună cu inspectorul general şcolar să prezinte o situaţie cu toate unităţile de învăţământ de pe raza fiecărui UAT (Unitate Administrativ Teritorială) care nu au grup sanitar în acest moment. Repet, până diseară o situaţie cu fiecare unitate de învăţământ de pe raza fiecărui UAT care nu are grup sanitar. Se va prezenta această situaţie prin prefecturi şi, cu domnul ministru Breaz (ministrul Culturii şi ministrul interimar al Educaţiei, n.r.), vom face analiza astfel încât să putem prezenta doamnei prim-ministru şi să luăm măsuri urgente în acest sens”, a cerut ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor.

Comentarii

Redacţia

2019-08-19 15:17:14

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...