Naţional

2019-08-12, 13:00:05

Miniştrii ALDE nu participă la şedinţa Guvernului de luni

Scandal în alianța de guvernare PSD-ALDE: partidul lui Călin Popescu Tăriceanu boicotează ședința de guvern de la ora 14.00, invocând nemulțumiri legate de rectificarea bugetară. Zilele coaliției de guvernare par numărate.

Miniștrii ALDE nu vor participa la ședința de guvern, programată luni la ora 14.00, în cadrul căreia urmează să fie adoptată rectificarea bugetară.

Cei de la ALDE sunt nemulțumiți de proiectul rectificării bugetare, proiect deja amânat cu o săptămână din cauza diferendului dintre cele două partide, transmite Realitatea TV.

ALDE a amenințat că dacă banii statului se împart așa cum a propus ministrul Finanțelor, atunci partidul condus de Tăriceanu iese de la guvernare. Tăriceanu joacă dur. Ca să nu rupă coaliția îi cere Viorică Dăncilă să iasă din cursa pentru Cotroceni și să îl aducă pe Victor Ponta în Guvern.

Guvernul va adopta, luni, în şedinţă, cele două proiecte de ordonanţă pentru rectificarea bugetului de stat şi a asigurărilor sociale de stat pe 2019, la o săptămână după ce au fost publicate de Ministerul Finanţelor.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, joi, că este vorba despre o rectificare pozitivă şi că reducerile de bugete propuse se fac acolo unde a existat un grad scăzut de folosire a banilor alocaţi. Dăncilă a precizat că vor fi menţinute investiţiile în domeniile prioritare, precum educaţia, sănătatea şi infrastructura rutieră, precum şi măsurile de stimulare a programelor pentru dezvoltarea comunităţilor locale.

PSD și ALDE au viziuni diferite nu doar în privința reîmpărțirii banilor la rectificarea de buget, ci și cu privire la desemnarea candidatului pentru Alegerile prezidențiale din toamnă.

sursa: realitatea.net

Comentarii

Redacţia

2019-08-12 13:00:05

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...