Administraţie

2020-05-19, 15:39:30

Marius Oprescu: „Pariul meu ca preşedinte de Consiliu Judeţean, în acest mandat, a fost sănătatea oltenilor”

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat că programul de dotare a Spitalului Slatina cu aparatură medicală de ultimă generaţie continuă, în ciuda pandemiei.

El a declarat, în cadrul emisiunii „Reporter 24” de pe Olt Tv, că şi alte investiţii de la nivelul spitalului se derulează, atât timp cât nu afectează activitatea medicală.

„În momentul de faţă, aveam începute şase investiţii, pe lângă dotarea cu aparatură, în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Sunt unele investiţii care se derulează, dar sunt şi investiţii în secţii afectate de prevenirea răspândirii COVID-19 şi în acest moment sunt suspendate. De exemplu, noi aveam în modernizare Blocul Medical, acolo unde reuşisem renovarea etajului cinci, unde a funcţionat o perioadă Oncologia, apoi am finalizat şi etajul patru. Acolo, devenind secţei COVID, toate aceste investiţii au fost suspendate până în momentul în care ne va permite timpul şi situaţia epidemiologică. De asemenea, avem reabilitarea termică a corpului central, modernizarea etajelor doi şi trei de la Scorniceşti, dar şi din blocul Materno-Infantil, restul etajelor rămase nemodernizate. Nu mai pot intra muncitorii în spital pentru că spitalul este în carantină, în toată această perioadă. Fosta Creşă nr. 1 este finalizată, iar recepţia finală va avea loc săptămâna aceasta”, a declarat Marius Oprescu.

Preşedintele CJ Olt a asigurat că proiectul cu fonduri europene privind dotarea Spitalului Slatina cu un nou computer tomograf va fi dus la bun sfârşit.  Proiectul are o valoare totală de 4.341.244,95 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile, 4.254.420,05 lei.

„Avem un proiect pe fonduri europene pentru continuarea dotării cu aparatură a Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Slatina. Vom cumpăra un nou computer tomograf şi altă aparatură necesară. Din fondurile Consiliului Judeţean, avem circa opt milioane lei pe care îi vom folosi pentru achiziţionarea de aparatură. Toate aceste lucruri investiţiile masive şi susţin ideea pe care am avut-o de a pune spitalul la punct şi pariul meu ca şi preşedinte de Consiliu Judeţean, în acest mandat, a fost sănătatea oltenilor”, a conchis Marius Oprescu.

Comentarii

Redacţia

2020-05-19 15:39:30

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...