Agricultură

2018-07-25, 12:01:02

Legumicultorii au primit banii din Programul Tomata. Oltul, fruntaş detaşat la accesarea schemei de ajutor

Toţi legumicultorii olteni înscrişi în Programul Tomata, în primul ciclu, au primit banii, după ce au făcut dovada comercializării celor 2.000 de kilograme de roşii, în perioada ianuarie-mai.

Câte 3.000 de euro au intrat în conturile celor 3.806 olteni care s-au înscris în Program, valoarea totală a ajutorului de minimis pentru judeţul Olt fiind de 11.418.000 euro.

Potrivit directorului Direcţiei pentru Agricultură Olt, Dragoş Drăghicescu, pentru ciclul I au fost înscrişi 3.816 fermieri, dar zece dintre aceştia nu adus documentele justificative care să ateste vânzarea celor 2.000 de kilograme de tomate însă aceştia, ca şi cei înscrişi pentru ciclul II, au posibilitatea să o facă până pe 25 decembrie.

„În ceea ce priveşte calitatea tomatelor olteneşti, aceasta a fost atent monitorizată de către Unitatea Fitisanitară Olt, fiind prelevate 28 de probe de la producători, ce au fost trimise la Laboratorul Central de Carantină Fitosanitară Bucureşti, rezultatul fiind conform, tomatele nu au prezentat reziduuri de pesticide”, a declarat Dragoş Drăghicescu.

Verificări au făcut şi inspectorii sanitari veterinari, prelevând probe de la toţi comercianţii prezenţi în pieţele din Olt, rezultatul fiind acelaşi, probe conforme.

Pentru cel de-al doilea ciclu al Programului s-au înscris 368 de legumicultori din Olt. Aceştia vor face comercializarea în perioada noiembrie - 20 decembrie.

Ca şi anul trecut, judeţul Olt a avut cei mai mulţi legumicultori înscrişi în Programul Tomata. Astfel pentru primul ciclu, Ministerul Agriculturii a făcut plăţi către 3.806 persoane. Pe locul secund ca număr de beneficiari plătiţi se situează judeţul Galaţi, cu 1.505, pe locul al treilea este judeţul Giurgiu, cu 1.427 de beneficiari, iar pe locul al patrulea Doljul, cu 1.326.

Anul trecut, schema de ajutor de minimis a fost accesată, în cele două cicluri, de 2.452 de olteni, anul acesta numărul total, 4.184, fiind aproape dublu.

Comentarii

Redacţia

2018-07-25 12:01:02

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...