Eveniment

2018-01-21, 23:51:41

FOTO&VIDEO. Mobilizare pentru Codul Galben de zăpadă. Moţ: „O să fim prezenţi toată noaptea, iar dimineaţa toate căile vor fi deszăpezite”

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a verificat personal, duminică seară, modul de pregătire al celor două societăţi care se ocupă de deszăpezire în municipiu, având în vedere avertizarea Cod Galben de zăpadă, care este în vigoare până luni dimineaţa.

Moţ a fost însoţit de viceprimarul Claudiu Stăncioiu, cei doi verificând modul de pregătire al SC Dezvoltare Urbană Slatina SRL şi al Salubris SA.

„Suntem în control pentru că avem un Cod Galben de zăpadă, valabil pentru noaptea aceasta. Este a doua zăpadă care cade în Slatina, în acest sezon. La prima ne-am descurcat foarte bine, acum însă suntem şi sub avertizare de cod, aşa că verificăm dacă totul este în regulă. Din ce mi-au promis cei doi directori care se ocupă cu deszăpezirea Slatinei, totul este ok, avem 25 de utilaje care vor funcţiona în noaptea asta şi vor merge pe străzi, plus intervenţia oamenilor”, a declarat Emil Moţ.

Edilul a asigurat că, luni dimineaţa, la ora de vârf, căile rutiere vor fi eliberate de neaua căzută peste noapte, iar slătinenii vor putea să meargă către serviciu sau să-şi transporte copiii la unităţile de învăţământ.

„Eu zic că n-o să avem probleme. O să fim prezenţi toată noaptea, iar mâine dimineaţă, când oamenii vor pleca la muncă, între ora 6.00 şi ora 8.00, nu vom avea probleme şi toate căile vor fi deszăpezite, iar lucrurile vor reveni, încet-încet, în normal. Nu ne sperie această zăpadă însă trebuie să fim pregătiţi pentru orice”, a mai declarat primarul.

Emil Moţ a adăugat că, în condiţiile în care cantitatea de zăpadă căzută va fi însemnată, slătinenii ar trebui să-şi lase maşinile acasă şi să aleagă mijlocul de transport în comun sau taxi-ul.

„În mod normal, slătinenii nu ar trebui să întâmpine probleme. Sfatul nostru este ca, dacă o să ningă foarte puternic, să lase maşinile acasă”, a conchis Moţ.

O avertizare de Cod Galben de ninsoare a fost emisă de meteorologi, valabilă pentru județul Olt, dar şi pentru alte judeţe din România, în această noapte.

ANM atenţionează că, în perioada 21 ianuarie, ora 20.00  – 22 ianuarie, ora 11.00, se vor înregistra ninsori însemnate cantitativ, urmând a se depune un strat consistent de zăpadă.
De asemenea, în regiunile sud-estice, vântul va continua să prezinte intensificări spulberând zăpada.

„În județele Caraș-Severin, Argeș, Teleorman, Olt, Dolj, Vâlcea, și în zona de munte a județelor Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Alba, Brașov, Dâmbovița și Prahova vor predomina ninsorile, în general, însemnate cantitativ și local se va depune strat consistent de zăpadă”, precizează ANM.


Comentarii

Redacţia

2018-01-21 23:51:41

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...