Vremea de Florii și de 1 Mai. Se încălzeşte, temperaturile vor ajunge până la 22 de grade Celsius

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 22 aprilie - 5 mai 2024. Potrivit specialiștilor ANM, de Florii și 1 mai revin temperaturile de primăvară. Vor fi valori termice de peste 22 grade, dar și intervale cu averse.


Administrația Națională de Meteorologire a emis luni, 22 aprilie 2024, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. 

„La începutul săptămânii, vremea se va rãci în cea mai mare parte a ţãrii. Astfel, valorile de temperaturã se vor situa sub normele acestei perioade. Aria ploilor se va extinde dinspre sud-vest şi va cuprinde treptat toate regiunile. În zona montanã, în general la altitudini de peste 1500 m, se vor semnala precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Izolat cantitãţile de apã vor depãşi 10...15 l/mp. Vântul va sufla moderat în regiunile sudice şi sud-estice, unde vor fi viteze de 45...55 km/h și în sudul Banatului şi în zona Carpaţilor Meridionali, cu rafale de peste 65...70 km/h. Miercuri vremea se va încãlzi semnificativ în jumãtatea de sud-est a ţãrii, în timp ce în nord-vest se va rãci uşor. O încălzire este prognozată de meteorologi în weekendul Floriilor cu temperaturi maxime de peste 22 grade, încălzire care se va menține și jurul datei de 1 mai”, spun specialiștii de la ANM, potrivit observatornews.ro.

Prognoza meteo în Oltenia

Intervalul 22 – 26 aprilie va fi caracterizat de alternanțe termice semnificative, astfel încât se estimează valori medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 14 și 20 de grade. Ulterior, în perioada 26 aprilie – 2 mai, vremea se va încălzi treptat, spre valori medii ale temperaturilor maxime de 24...25 de grade. Până la sfârșitul intervalului de prognoză, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât media maximelor se va situa în jurul a 22 de grade. În ceea ce privește regimul termic nocturn, în intervalul 22 -27 aprilie, valorile termice minime se vor încadra între 5 și 9 grade, iar ulterior datei de 27 aprilie, temperatura aerului va crește ușor, spre minime în jurul a 11 grade. În ultimele două nopți ale intervalului (4 și 5 mai) minimele vor scădea ușor până spre 9...10 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în intervalul 22 - 27 aprilie și din nou spre sfârșitul intervalului.

Vremea în Muntenia

În prima săptămână, în intervalul 22 – 28 aprilie, temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 21 de grade. În restul intervalului de prognoză, se estimează medii ale maximelor cuprinse între 22 și 24 de grade, cele mai mari valori urmând a se înregistra în intervalul 30 aprilie - 2 mai. În ceea ce privește regimul termic nocturn, în prima săptămână minimele se vor încadra între 5 și 9 grade, iar ulterior datei de 28 aprilie, temperatura aerului va crește ușor spre minime termice cuprinse între 8 și 11 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în intervalul 22 -27 aprilie și din nou spre sfârșitul intervalului.

Vremea în Banat

Intervalul 22 – 26 aprilie va fi caracterizat de alternanțe termice semnificative, astfel încât se estimează valori medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 14 și 18 grade. Ulterior, în perioada 26 aprilie – 1 mai, vremea se va încălzi treptat, spre valori medii ale temperaturilor maxime în jurul a 26 de grade. Până la sfârșitul intervalului de prognoză, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât media maximelor va fi de 22 de grade. În ceea ce privește regimul termic nocturn, prima săptămână va fi caracterizată de alternanțe termice semnificative, cu medii ale temperaturilor minime cuprinse între 4 și 9 grade. După noaptea de 28 aprilie, temperatura aerului va crește treptat spre minime în jurul a 12 grade (în noaptea de 3 mai), apoi în ultimele două nopți ale intervalului vor scădea până spre medii de 9...10 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în intervalul 22 - 27 aprilie și din nou spre sfârșitul intervalului.

Prognoza meteo în Crișana

Intervalul 22 – 26 aprilie va fi caracterizat de alternanțe termice semnificative, astfel încât se estimează valori medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 12 și 20 de grade. Ulterior, în perioada 26 aprilie – 1 mai, vremea se va încălzi treptat, spre valori medii ale temperaturilor maxime în jurul a 26 de grade. Până la sfârșitul intervalului de prognoză, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât media maximelor se va situa în jurul a 20 de grade. În ceea ce privește regimul termic nocturn, prima săptămână va fi caracterizată de alternanțe termice semnificative, cu medii ale temperaturilor minime cuprinse între 3 și 8 grade. După noaptea de 27 aprilie, temperatura aerului va crește treptat spre minime în jurul a 11 grade (în noaptea de 3 mai), apoi în ultimele două nopți ale intervalului vor scădea până spre medii de 9...10 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în intervalul 22 - 27 aprilie și din nou spre sfârșitul intervalului.

Vremea în Transilvania

Intervalul 22 – 26 aprilie va fi caracterizat de alternanțe termice semnificative, astfel încât se estimează valori medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 10 și 18 grade. Ulterior, în perioada 26 aprilie – 2 mai, vremea se va încălzi treptat, spre valori medii ale temperaturilor maxime în jurul a 24 de grade. Până la sfârșitul intervalului de prognoză, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât media maximelor se va situa în jurul a 20 de grade. În ceea ce privește regimul termic nocturn, în prima săptămână minimele se vor încadra între 1 și 7 grade, în medie regională, iar după data de 29 aprilie temperatura aerului va crește ușor și se estimează a se înregistra temperaturi minime în jurul a 9 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în intervalul 22 -27 aprilie și din nou spre sfârșitul intervalului de prognoză.

Prognoza meteo în Maramureș

Intervalul 22 – 26 aprilie va fi caracterizat de alternanțe termice semnificative, astfel încât se estimează valori medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 10 și 19 grade. Ulterior, în perioada 26 aprilie – 2 mai, vremea se va încălzi treptat, spre valori medii ale temperaturilor maxime în jurul a 25 de grade. Până la sfârșitul intervalului de prognoză, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât media maximelor se va situa în jurul a 20 de grade.

În ceea ce privește regimul termic nocturn, în intervalul 22 -27 aprilie, valorile termice minime se vor încadra între 2 și 7 grade, iar ulterior datei de 27 aprilie, temperatura aerului va crește ușor, spre minime de 9...10 grade. În ultimele două nopți ale intervalului minimele vor scădea până spre 8...9 grade, mediat regional. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în intervalul 22 -27 aprilie și din nou spre sfârșitul intervalului.

Vremea în Moldova

n prima săptămână, în intervalul 22 – 28 aprilie, temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 22 de grade. În restul intervalului de prognoză, se estimează medii ale maximelor cuprinse între 20 și 24 de grade, cele mai mari valori urmând a se înregistra în intervalul 30 aprilie - 2 mai.

În ceea ce privește regimul termic nocturn, în prima săptămână minimele se vor încadra între 2 și 7 grade, iar ulterior datei de 28 aprilie, temperatura aerului va crește ușor spre minime ce se vor situa în jurul a 10 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în intervalul 22 -27 aprilie și din nou spre sfârșitul intervalului.

Prognoza meteo în Dobrogea

În primele două zile ale intervalului de prognoză se estimează temperaturi maxime de 14 grade, apoi vremea se va încălzi semnificativ, astfel încât în ziua de 24 aprilie, media maximelor va fi de 22 de grade. Ulterior zilei de 24 aprilie și până spre finalul intervalului, media maximelor se va situa în jurul valorii de 20 de grade. În ceea ce privește regimul termic nocturn, temperaturile minime se vor încadra între 6 și 12 grade, iar ulterior datei de 28 aprilie, între 10 și 12 grade, mediat regional. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în intervalul 22 -24 aprilie.

Vremea la munte

Intervalul 22 – 26 aprilie va fi caracterizat de alternanțe termice semnificative, astfel încât se estimează valori medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 4 și 9 grade. Ulterior, în perioada 26 aprilie – 2 mai, vremea se va încălzi treptat, spre valori medii ale temperaturilor maxime de 12...13 grade. Până la sfârșitul intervalului de prognoză, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât media maximelor se va situa în jurul a 10 grade. În ceea ce privește regimul termic nocturn, în intervalul 22 -27 aprilie, valorile termice minime se vor încadra între -2 și 1 grad, iar ulterior datei de 27 aprilie, temperatura aerului va crește ușor, spre minime în jurul a 6 grade. În ultimele două nopți ale intervalului (4 și 5 mai) minimele vor scădea ușor până spre 4 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în intervalul 22 -27 aprilie și din nou spre sfârșitul intervalului.