Social

2019-04-12, 10:45:47

FOTO. Buluc la bursa locurilor de muncă. Cei mai mulţi s-au călcat în picioare doar pentru a face dovada că şi-au căutat de lucru

Sute de olteni au trecut pragul bursei locurilor de muncă, însă cei mai mulţi au ocolit angajatorii. Oamenii au venit, în general, pentru a face dovada că au luat parte la un astfel de eveniment, altfel, potrivit noilor reglementări legislative, rămân fără ajutorul social. Oferta angajatorilor a fost extrem de variată, peste 1.000 de locuri de muncă fiind vacante, însă puţini s-au arătat interesaţi să se angajeze.

Dacă în alţi ani, numărul locurilor de muncă vacante era mai mare decât cei care treceau pragul bursei, în acest an oamenii s-au călcat în picioare pentru a lua parte la eveniment. Prezenţă record la bursa locurilor de muncă, însă cei mai mulţi au ocolit angajatorii. Oamenii s-au dus glonţ să obţină tichetul pentru a face dovada că au luat parte la eveniment. Altfel, rămân fără ajutoare sociale.

„Am venit cu mai multe fete, suntem din Bălteni. Am luat acest tichet că am participat, m-am uitat puţin şi ce locuri de muncă sunt, deocamdată nu m-am hotărât”, a precizat o tânără, prezentă la eveniment.

Oferta angajatorilor a fost una record. Peste 1.000 de locuri de muncă, în mai toate domeniile de activitate, au fost puse la dispoziţia celor interesaţi. De altfel, directorul AJOFM Olt, Constanti Cîtu, a declarat că angajatorii au nevoie de forţă de muncă.

„Sigur, este nevoie de forţă de muncă. Sunt 1.019 locuri de muncă vacante. A venit un număr mare de oameni, iar în jurul orei 12.30 vom avea datele legate de cei care au reuşit să-şi găsească de lucru. Într-adevăr, sunt persoane care conform legii trebuie să participe la această acţiune, ei primesc nişte tichete, iar când sunt programaţi la viză fac dovada că au participat, în cazul în care astăzi nu-şi găsesc de lucru”,
a declarat directorul AJOFM Olt, Constantin Cîtu.

Ca de fiecare dată, angajatorii s-au plâns de dezinteresul oamenilor în a-şi găsi un loc de muncă. După o oră de la startul evenimentului, foarte puţini au fost selectaţi în vederea angajării.

„Avem locuri de muncă de economist, contabil, facturist, patiser, brutar, avem în jur de 20 de locuri de muncă vacante. Din păcate, avem un singur doritor. Nu există interes să muncească. Salariul este minim pe economie, dar în funcţie de realizări va creşte. Eu sper să avem doritori, pentru că de-asta am venit”, a spus Adela Truică, reprezentanta unei societăţi.

Un alt angajator, aceeaşi problemă. Foarte puţini oameni s-au arătat interesaţi să-şi găsească o slujbă.

„Locuri de muncă sunt, dar oamenii pur şi simplu nu se interesează. Oferim salariul minim pe economie, dar există posibilităţi de mărire. Nu cred că salariul este motivul pentru care nu există interes, dacă vrei să munceşti, pentru început accepţi şi minimum pe economie”,
a declarat un alt angajator prezent la Bursa locurilor de muncă.

Principalele meserii în care angajatorii olteni au căutat personal sunt: inginer construcţii civile, economist, şef departament, inginer drumuri, agent vânzări, lucrator gestionar, lăcătuş mecanic, zidar rosar tencuitor, fierar betonist, dulgher, operator confecţioner, confecţioner asamblor articole textile, muncitor necalificat.

Comentarii

Redacţia

2019-04-12 10:45:47

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...