Fermierii din Bazinul legumicol Pleşoiu-Strejeşti-Grădinari sunt aşteptaţi să depună cereri pentru ajutorul la tomate

La nivel naţional, fermierii olteni au depus cele mai multe cereri, încercând să obţină subvenția pentru cultivarea roşiilor în spaţii protejate. Autorităţile centrale încearcă astfel să asigure necesarul de tomate pentru consumul intern din producţia autohtonă. Numărul oltenilor interesaţi de acest program ar putea creşte, fiind aşteptaţi mai mulţi legumicultori din Bazinul Pleşoiu-Strejeşti-Grădinari.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturi şi Dezvoltării Rurale, peste 5.349 de fermieri din toată ţara au solicitat sprijinul pentru tomate. Programul guvernamental prin care este susţinută cultivarea tomatelor în spaţii protejate (sere şi solarii), a prins cel mai bine în Olt, unde la finalul săptămânii trecute erau înregistrate 1.266 de cereri, fiind urmat de Giurgiu, Galaţi, Dolj, Teleorman şi Buzău.

Deşi judeţul Olt conduce detaşat în acest clasament al solicitărilor pentru sprijinul pe tomate, reprezentanţii Direcţiei pentru Agricultură Olt se aşteaptă ca acest număr să crească.

„Avem 1.266 solicitări, iar fermierii vin în continuare cu solicitări şi este posibil să ajungem la peste 1.350 de cereri. Îi aşteptăm în continuare pe fermierii din Bazinul legumicol Pleşoiu- Strejeşti-Grădinari, aici este mai frig. Mulţi nu au sisteme de încălzire şi au ezitat iniţial să depună cererea”,
a spus directorul executiv al Direcţie pentru Agricultură Olt, Emil Marinescu.