Învăţământ

2018-07-04, 12:41:21

Două licee cu profil tehnologic, din judeţ, niciun promovat la examenul de Bacalaureat

Două licee din judeţul Olt nu au niciun elev care să fi promovat sesiunea din vară a examenului de Bacalaureat. Liceul Tehnologic Crîmpoia şi Liceul Tehnologic Izvoarele au promovabilitate zero.

La Liceul Tehnologic Crîmpoia, opt absolvenţi de clasa a XII-a s-au încumetat să se înscrie la examen, dar cinci dintre aceştia au ales să nu se prezinte la una sau mai multe probe.

Un singur absolvent al Liceului Tehnologic Izvoarele s-a prezentat la examen, din cinci înscrişi, dar şi acesta a fost respins.

Din rândul liceelor slătinene, cele mai proaste rezultate le-au înregistrat colegiile „Alexe Marin” şi „Metalurgic”. La Colegiul Tehnic „Alexe Marin”, din cei 40 de elevi înscrişi la examen, doar trei au reuşit să promoveze, 21 au obţinut media sub 6 şi au fost respinşi, iar 16 nu s-au mai prezentat.

Doar şase din cei 50 de elevi înscrişi au promovat bacalaureatul la Colegiul Tehnic „Metalurgic”. 35 au fost respinşi, iar nouă nu s-au prezentat.

Colegiul Agricol „Dimitrie Petrescu” Caracal, singurul de profil din judeţ, are doar doi promovaţi, din 26 de înscrişi. Nouă elevi au ales să nu se mai prezinte la examene. Un alt liceu caracalean cu rezultate proaste este „Constantin Filipescu”, unde un singur elev a promovat, din cei trei înscrişi.

Colegiul Tehnic „Nicolae Bălcescu” Balş are cinci promovaţi, din 14 înscrişi. Tot cinci elevi care au reuşit să treacă „examenul maturităţii” sunt şi la Liceul Tehnologic Vitomireşti, dar din 33 înscrişi - 19 neprezentaţi şi 9 respinşi.

Câte patru promovaţi au liceele „Ion Popescu-Cilieni” şi Tehnologic Piatra-Olt.

Comentarii

Redacţia

2018-07-04 12:41:21

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...