Agricultură

2019-11-04, 12:23:20

Director DAJ Olt: „Sunt absolut convins că se va renunţa la minimisul de 6.000 de euro pentru fermierii cu încălzire în solarii”

Fermierii olteni se interesează deja despre strategia de anul viitor, încercând să afle ce programe vor continua. Reprezentanţii Direcţiei Agricole Judeţene Olt spun că ajutoarele de minimis au fost ajutoare reale, care au ajuns direct la fermieri.

Directorul DAJ Olt, Dragoş Drăghicescu, spune că dacă situaţia Ajutoarelor de minimis Tomata şi Usturoiul este incertă, sigur se va renunţa la subvenţia de 6.000 de euro promisă celor care produc în extra sezon, graţie sistemelor de înclăzire preformante. 

„Sperăm ca reprezentanţii PNL să înţeleagă nevoile fermierilor şi să conştientizeze ajutorul important pe care aceştia l-au primit în timpul guvernării PSD, iar măsurile din vechiul guvern să continue. Mă refer la programele Tomata şi Usturoi. Sunt absolut convins că se va renunţa la minimisul de 6.000 de euro pentru fermierii cu încălzire în solarii. Atâta timp cât nu a fost implementat, nu va mai fi aprobat, dar ar fi foarte bine măcar să continue cele două programe, Tomata şi Usturoiul. Sunt bani pe care fermierii îi aşteaptă cu nerăbdare. Direcţia Agricolă Olt a făcut tot posibilul să vină în sprijinul fermierilor. Am arătat că banii nu au fost alocaţi aiurea şi chiar se văd rezultate. Aceste minimisuri au fost ajutoare reale, care ajung direct la micii fermieri”, a spus Drăghicescu.

Aproximativ 5.000 de legumicultori olteni au accesat, în cele două cicluri, Programul Tomata, în timp ce în programul destinat cultivatorilor de usturoi s-au înscris 27 de olteni. 

Comentarii

Redacţia

2019-11-04 12:23:20

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...