Descoperă 4 metode simple şi rapide de a moderniza casa de la ţară!

Daca te-ai saturat de agitatia din oras si iti doresti sa te relaxezi la sfarsit de saptamana sau, de ce nu, sa te muti permanent intr-un loc mai linistit, casa de la tara ar putea fi solutia pentru tine.

Cu toate acestea, cu siguranta nu vrei sa renunti la confortul pe care ti-l ofera orasele. Insa, cu cateva modificari, o casuta la tara poate fi la fel de functionala ca una din mijlocul unei metropole.

Iata 5 metode simple si rapide de a moderniza casa de la tara:

1. Schimba instalatiile


Apa curenta, electricitatea si gazele sunt utilitati la care, daca esti obisnuit cu ele, este foarte greu sa renunti. Astfel, daca te hotarasti sa te muti la tara, asigura-te ca toate instalatiile sunt puse la punct sau, daca nu exista, monteaza unele. Iata care sunt prioritatile:

Instalatia electrica
- unul dintre motivele principale pentru care trebuie sa o schimbi este siguranta si evitarea unor scurtcircuite sau pene de curent.

Apa curenta si canalizarea - chiar daca nu exista o retea publica de apa, nu este imposibil sa beneficiezi de o astfel de utilitate. Daca ai o fantana in curte, cu ajutorul unei pompe, poate fi trasa apa curenta in interiorul casei, la bucatarie si la baie. De asemenea, gasesti o multime de boilere la preturi bune, cu ajutorul carora te vei putea bucura de apa calda oricand.

Gazul - din pacate, daca nu exista o retea publica, vei fi nevoit sa te limitezi la butelii.

2. Ia masuri pentru a reduce consumul de energie

Luminile LED sunt o optiune buna, deoarece sunt mult mai sigure si nu polueaza precum cele clasice. De altfel, acestea au o durata de viata mai lunga si nu genereaza multa caldura, reducandu-se astfel riscul de incendiu. Cu ele, vei putea economisi considerabil consumul de energie electrica, deoarece consuma cu pana la 85% mai putin decat alte tipuri de becuri.

In ceea ce priveste alegerea electrocasnicelor, unul dintre cei mai importanti factori ce trebuie luati in considerare este eficienta, motiv pentru care ar trebui sa te orientezi catre cele din clasa A de consum.

Avantajele energiei regenerabile este ca nu se epuizeaza niciodata. Prin urmare, ai putea opta pentru instalarea unor panouri solare, ceea ce inseamna ca o buna parte din an nu vei avea grija facturilor de electricitate.

3. Izoleaza casa

Desi casa este mai veche, exista mereu elemente care pot fi modificate sau reparate pentru a crea conditii mai bune de locuit. Printre aspectele care pot fi imbunatatite se numara si izolatia, care sporeste confortul termic in locuinta. Cum bine stii, caldura se ridica. Astfel, daca acoperisul nu este bine izolat, va fi risipita pe timpul iernii in mod inutil.

De asemenea, izolarea peretilor si a podelelor si modernizarea ferestrelor reprezinta cea mai eficienta metoda de a reduce pierderile de caldura iarna si de a evita supraincalzirea vara.

4. Reconditioneaza mobila

Pentru a pastra cat mai mult din spiritul de la sat, mobila existenta poate fi reconditionata. Piesele traditionale au un stil aparte si sunt, in general, realizate din lemn. O astfel de piesa poate fi raschetata, lacuita sau vopsita, asadar te vei putea bucura de un aspect autentic.

Bineinteles, daca nu este acesta decorul pe care ti-l doresti, poti opta oricand pentru articole moderne, carora sa le adaugi totusi cateva accente specifice locului.

In concluzie, cu cateva modificari si putina implicare, vei putea sa-ti transformi casa de la tara in oaza ta de liniste, fara a renunta la confortul de la oras.

Sursa foto: unsplash.com