Actualitate

2020-03-13, 20:18:04

Cum l-a declarat DSP Olt vindecat pe caracaleanul cu coronavirus, apoi a revenit asupra informației. Ce s-a întâmplat, ceas cu ceas

Reprezentanţii DSP Olt au transmis vineri că bărbatul în vârstă de 51 de ani, din Caracal, primul caz din judeţ confirmat cu COVID-19, a fost vindecat după ce probele luate în ziua a 12-şi a 13-a au ieşit negative. La trei ore după aceasta, autorităţile sanitare au revenit, afirmând că nu este aşa.

La ora 15.48, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt trimite un prim comunicat de presă în care precizează că „25 probe au fost recoltate de la  persoane care au intrat in contact cu cazul confirmat de la Suceava; persoane izolate la domiciliu, din care: - 1 proba cu rezultat pozitiv ( pacient internat in sectia de  Boli infectioase a Spitalului Victor Babes Craiova ); probele 2 si 3 cu rezultat negative”.

Ora 16.02. Încercând să obţină o informaţie clară cu privire la pacientul internat la Craiova şi ce înseamnă că probele 2 şi trei sunt negative, reporterii Gazeta Nouă o contactează telefonic pe Gabriela Gogiu, purtătorul de cuvânt al DSP Olt. Aceasta declară că bărbatul a fost declarat vindecat, iar reporterii consemnează întocmai: „În cazul bărbatului din Caracal, probele a doua şi a treia, din zilele a 12-a şi a 13-a, au ieşit negativ, adică pacientul este vindecat”.

Ora 16.15. Este publicat articolul cu titlul „Bărbatul din Caracal, primul caz pozitiv de coronavirus din judeţul Olt, este vindecat”, care este preluat şi de alte site-uri de ştiri, cu sau fără citarea sursei.

Ora 18.57. Direcţia de Sănătate Publică trimite un nou comunicat, aproape identic cu primul, dar din care lipsea formularea „probele 2 si 3 cu rezultat negative”.

Ora 19.07. Reporterii Gazeta Nouă o contactează din nou telefonic pe Gabriela Gogiu pentru a afla ce s-a schimbat, în aproape trei ore de la comunicatul oficial. Aceasta declară că, de fapt, pacientul nu este vindecat şi că nu DSP Olt este autoritatea competentă să ateste acest lucru. Mai multe, se cere ştergerea informaţiei publicate pe gazetanoua.ro, în urmă cu trei ore.

 „Este grav. Pacientul nu este vindecat. Nu noi trebuie sa comunicăm despre probele 3 și 4. Pacientul este la Craiova, doar medicul curant poate spune dacă este vindecat. Ștergeți cu probele 3 și 4. M-a sunat și domnul prefect...”, a declarat Gabriela Gogiu.

La 19.16 și la 19.18, Gazeta Nouă încearcă să-l contacteze pe prefectul judeţului Olt, Florin Homorean, preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Prefectul nu răspunde.

Ora 19.48. Gazeta Nouă o contactează pe Elena Ioniţă, cea care îndeplineşte atribuţiile de director al DSP Olt. Aceasta declară că totul a fost o „regretabilă eroare de comunicare”, dând vina pe volumul mare de lucru.

 „Este o regretabilă eroare de comunicare. Volumul de muncă este unul foarte mare în aceste zile și, din păcate, am greșit”, a declarat ea.


Comentarii

Redacţia

2020-03-13 20:18:04

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...