Actualitate

2020-03-18, 15:59:17

Bekaert Slatina îşi suspendă activitatea în perioada 23-31 martie

Nu doar Pirelli Slatina îşi suspendă activitatea, din cauza COVID-19, ci şi Bekaert Slatina. Fabrica îşi încetează activitatea în perioada 23-31 martie deoarece există suprastocuri, iar cererea din partea clienţilor este scăzută. Cei aproximativ 900 de lucrători vor intra în şomaj tehnic şi vor fi plătiţi cu 75% din salariu.

În contextul general al pandemiei de COVID-19, multe fabrici sistează activitatea din cauza cererilor tot mai reduse a produselor fabricate. Bekaert Slatina va opri temporar, în perioada 23-31 martie, producţia de inserţii metalice, deoarece există suprastocuri, iar cererile din partea clienţilor cu care lucrează au scăzut. Astfel, cei aproximativ 900 de lucrători vor intra, în perioada 23-31 martie, în şomaj tehnic. 

Am decis să suspendăm activitatea în perioada 23-31 martie, din motive generate de contextul actual. Avem suprastocuri, iar cererea din partea clienţilor noştri a scăzut. Pe de altă parte, este benefic şi pentru salariaţii noştri, care vor sta acasă, iar astfel vor evita contactul cu alte persoane în drumul către fabrică. Avem 850-900 de muncitori, care vor intra în şomaj tehnic şi vor fi plătiţi cu 75% din salariu”, a declarat Gabriel Spaloghe, manager în sectorul sănătăţii şi securităţii în muncă din cadrul companiei Bekaert Slatina. 

 


Comentarii

Redacţia

2020-03-18 15:59:17

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...