Naţional

2019-07-25, 11:14:16

Autovehiculele ANAF şi Ministerul Public nu mai pot folosi girofare albastre. Legea a fost promulgată de preşedinte

Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, Legea de modificare a OUG privind circulaţia pe drumurile publice, care prevede eliminarea autovehiculelor ANAF şi cele ale procurorilor din Ministerul Public din categoria autovehiculelor care pot folosi semnale speciale de avertizare luminoase albastre.

„Sunt autorizate să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase pentru lumina albastră - autovehiculele aparţinând poliţiei, jandarmeriei, poliţiei de frontieră, serviciului de ambulanţă sau medicină legală, protecţiei civile, Ministerului Apărării Naţionale, unităţilor speciale ale Serviciului Român de Informaţii şi ale Serviciului de Protecţie şi Pază, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justiţiei, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă”, prevede modificarea adusă ordonanţei.

În Ordonanţa în vigoare erau incluse în categoria vehiculelor care puteau folosi lumini albastre de avertizare şi maşinile ANAF sau cele ale procurorilor din Ministerul Public.

Legea mai prevede, de asemenea, că inspecţia tehnică periodică se efectuează în staţii autorizate sau în reprezentanţe RAR, conform legislaţiei în vigoare.

Sursa: mediafax.ro

Comentarii

Redacţia

2019-07-25 11:14:16

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...