Naţional

2019-04-15, 22:55:20

Accident soldat cu trei morți, în Buzău, după ce un microbuz a fost lovit de tren! A fost declanșat planul roșu de intervenție

Un tren a lovit un microbuz în Buzău. Trei persoane au murit și alte zece sunt rănite.

Echipele de intervenție au declanșat planul roșu și au acționat pentru descarcerarea răniților și acordarea primelor îngrijiri. Din primele informații, șoferul microbuzului nu s-ar fi asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată și nu ar fi respectat semnalele acustice și luminoase. Chiar el este singurul care a scăpat cu răni ușoare.

UPDATE: Bilanțul victimelor – 10 victime transportate la spital; – 3 persoane decedate; – 1 persoana (șoferul), cu răni superficiale, nu necesita transport la spital.

UPDATE. Mai multe persoane din microbuz sunt incarcerate. Pompierii acționează pentru extragerea lor. Până în acest moment, 6 victime au fost preluate și transportate la spital. La fața locului s-a constituit un punct de triaj medical al victimelor. Din cele 10 persoane transportate la spital, 1 este in stare grava (inconștientă), iar 9 sunt conștiente și prezinta diferite leziuni. Pentru extragerea celorlalte 3 persoane încarcerate în microbuz, salvatorii acționează cu accesorii grele de intervenție. O singură persoană a scăpat nevătămată, nu prezinta probleme medicale. 10 persoane, evaluate la fata locului,  vor fi transportat la spital pentru investigații suplimentare.

Groaznicul accident a avut loc pe DN2B. ISU Buzău a declanşat planul roşu de intervenţie. La fata locului au fost concentrate 2 echipaje SMURD, 5 echipaje medicale SAJ, 2 echipaje de descarcerare si un post medical avansat. Din informatiile de la fata locului, in microbuz erau 14 ocupanti.

Au fost suplimentate fortele medicale de la locul accidentului. In total sunt 6 echipaje de prim-ajutor SMURD, 1 ambulanță pentru victime multiple si 7 ambulanțe SAJ. Salvatorii au ajuns din două județe, Brăila și Buzău. Totodata, a fost alertata in sprijin si o autospeciala pentru victime multiple incadrata cu paramedici de la ISU Braila. Microbuzul a fost lovit de tren în satul Bîlhacu, comuna C.A.Rosetti, arată observator.tv

„Sunt 7-9 victime, a fost declanşat planul roşu de intervenţie, la faţa locului au plecat şapte ambulanţe şi alte trei echipaje ISU” a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, slt, George Creţu, Accidentul a avut loc la trecerea de cale ferată de la Bîlhacu.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează că traficul feroviar între staţiile Cilibia şi Rosseti este închis la această oră, pe ambele fire, din cauza unui accident înregistrat la o trecere la nivel cu calea ferată dotată cu bariere automate, se arată într-un comunicat al CFR.

„Trenul IR 1579, care circula în relația București- Galați, a lovit un microbuz, al cărui șofer s-a angajat în traversarea căii ferate fără să se asigure și să respecte semnalizarea de la trecerea la nivel. Reprezentanții Regionalei CF Galați s-au deplasat la locul accidentului pentru a acționa și a acorda sprijinul necesar reprezentanțiilor pentru situații de urgența. Până la finalizarea operațiunilor desfășurate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență trenul IR 1731 ( Brasov – Galati) staționează temporar în Cilibia. Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. vă asigură că toate măsurile operative întreprinse de personalul feroviar au ca principal scop redeschiderea circulației în condiții de siguranță”. 

Sursa: libertatea.ro

Comentarii

Redacţia

2019-04-15 22:55:20

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...