Naţional

2019-07-26, 09:40:24

A murit Ion Vasile, lider PSD, tatăl jurnalistei Marie Jeanne Ion

Ion Vasile, fost prefect, senator şi ambasador, a murit vineri dimineaţă la locuinţa sa, după ce s-a luptat cu o boală cruntă.

A fost un important politician de stânga de la începutul anilor ’90, fost ambasador. Se retrăsese din viaţa publică în urmă cu câţiva ani, după plecarea de la vârful PSD Buzău.

Vasile Ion a fost cel mai influent politician buzoian timp de aproape două decenii

 
Ion Vasile a fost senator în legislaturile din perioadele 1990-2000 și cele de după 2004, ales în județul Buzău pe listele partidului denumit succesiv în acea perioadă FSN, FDSN, PDSR și PSD.

Ion Vasile a fost lider al organizației județene Buzău a acestui partid până în mai 2010, când a demisionat din partid, după care a trecut la PC și apoi la UNPR.

Vasile Ion este tatăl jurnalistei Marie Jeanne Ion
 
Marie Jeanne Ion este jurnalista răpită în Irak la 28 martie 2005 împreună cu cameramanul său Sorin Mișcoci și jurnalistul Ovidiu Ohanesian. Ei au fost eliberați la 22 mai, chiar dacă cererea inițială a răpitorilor (Brigăzile Mouadh Ibn Jabal), și anume retragerea celor 860 de soldați români din Irak, nu a fost îndeplinită.

Sursa: dcnews.ro

Comentarii

Redacţia

2019-07-26 09:40:24

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...