Sănătate

Foto Lidl retrage de la comercializare două sortimente de iaurt

Lidl retrage de la comercializare două sortimente de iaurt

Două sortimente de iaurt Pilos au fost restrase de la comercializare de către Lidl, existând suspiciunea că acestea ar fi contaminate cu corpi străini. Persoanele care le-au cumpărat sunt rugate să le returneze, contravaloarea fiind restituită.

Foto Accesul pacienţilor la servicii medicale în unităţile sanitare publice nu trebuie condiţionat de testul Covid

Accesul pacienţilor la servicii medicale în unităţile sanitare publice nu trebuie condiţionat de testul Covid

Unităţile sanitare publice au obligaţia de a asigura accesul pacienţilor la servicii medicale fără prezentarea rezultatului unui test pentru detecţia infecţiei SARS-CoV-2, potrivit unui Ordin al Ministrului Sănătăţii. Unităţile sanitare pot testa pacienţii la internare, iar costurile sunt suportate din venituri proprii.

 

Foto Nu se confirmă suspiciunea celui de-al treilea caz de botulism în Olt. Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, a suferit un AVC ischemic

Nu se confirmă suspiciunea celui de-al treilea caz de botulism în Olt. Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, a suferit un AVC ischemic

Bărbatul în vârstă de 39 de ani, internat cu suspiciunea de botulism, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, a suferit un AVC ischemic. Rezultatelor probelor lucrate la Institutul Cantacuzino privind determinarea infecţiei cu toxina botulinică sunt negative. Autorităţile sanitare din Olt, au transmis, în urmă cu câteva zile, că pacientului i-au fost administrate preventiv cinci fiole de ser împotriva toxinei botulinice.

Foto Un bărbat, de 39 de ani, internat la SJU Slatina, a primit serul împotriva toxinei botulinice. Se aşteapta confirmarea unui nou caz de botulism

Un bărbat, de 39 de ani, internat la SJU Slatina, a primit serul împotriva toxinei botulinice. Se aşteapta confirmarea unui nou caz de botulism

După ce un bărbat, în vârstă de 68 de ani, din Slatina, a fost  confirmat zilele trecute cu botulism, o nouă suspiciune a apărut în judeţul Olt. Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 39 de ani, care este internat şi i-a fost administrat deja serul împotriva toxinei botulince. Autorităţile sanitare aşteaptă confirmarea de la Institutul Cantacuzino, probele fiind încă în lucru. Printre alimentele consumate, DSP Olt transmite că se regăseşte carnea de porc.

Un bărbat de 68 de ani, din Slatina, este în stare gravă

Al doilea caz de botulism în Olt. Un slătinean, de 68 de ani, se află în stare gravă în spital

Direcţia de Sănătate Publică Olt raportează un al doilea caz, în ultimele luni, de botulism. Un bărbat, în vârstă de 68 de ani, se află în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, în urma infecţiei cu toxina botulinică. Autorităţile sanitare nu au putut determina alimentul din cauza căruia s-a infectat, nemaiexistând probe, însă cu o zi înainte de a se prezenta la spital pacientul a consumat brânză, ou fiert, carne de porc, macrou prăjit şi piept de pui.

Învăţământ

Foto Olimpicii olteni, premiaţi de CJ Olt

Olimpicii olteni, premiaţi de CJ Olt

Elevii din Olt, care au reuşit rezultate deosebite la etapele judeţene, naţionale sau internaţionale ale olimpiadelor şcolare de specialitate, şi profesorii lor vor fi premiaţi de Consiliul Judeţean.