Sănătate

Foto Medic infecţionist: „Variantele noi virale ale SARS-CoV-2 nu vor fi mai agresive, dar se vor transmite ușor”

Medic infecţionist: „Variantele noi virale ale SARS-CoV-2 nu vor fi mai agresive, dar se vor transmite ușor”

Următoarele variante virale de coronavirus, cel mai probabil, „nu vor fi mai agresive”, însă se vor transmite „cu uşurinţă”, a explicat pentru Agerpres directorul medical al Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, Adrian Marinescu. Potrivit acestuia, deși există posibilitatea ca numărul de cazuri noi de Covid-19 să crească și mai mult în toamnă, „nu va fi o situaţie similară cu ce am văzut noi în primele valuri din pandemie”.


Foto 214 cazuri Covid-19, raportate în ultimele 24 de ore, în Olt

214 cazuri Covid-19, raportate în ultimele 24 de ore, în Olt

214 cazuri Covid-19 sunt raportate, în ultimele 24 de ore, în judeţul Olt, potrivit Ministerului Sănătăţii. Rata de infectare la mia de locuitori a urcat la 2,98. Potrivit autorităţilor sanitare, se află internate în spital 62 de persoane, dintre care 12 sunt copii. La ATI sunt două persoane.

Învăţământ

Foto Competențe profesionale europene pentru cadrele didactice ale Liceului Tehnologic ,,Petre S Aurelian”

Competențe profesionale europene pentru cadrele didactice ale Liceului Tehnologic ,,Petre S Aurelian”

La nivelul Liceul Tehnologic ,,Petre S. Aurelian” Slatina se implementează Proiectul finanțat de Comisia Europeană, Erasmus+, Mobility Staff, Spune ,,DA” școlii, nr ref. 2020-1-RO01-KA101-079479 care are ca scop îmbunătățirea accesului tuturor elevilor la un proces instructiv-educativ de calitate prin dezvoltarea profesionala a cadrelor didactice.

Foto Dascăli de la Liceul Tehnologic ,,Petre S Aurelian” Slatina, schimb de experienţă în Grecia printr-un proiect Erasmus+

Dascăli de la Liceul Tehnologic ,,Petre S Aurelian” Slatina, schimb de experienţă în Grecia printr-un proiect Erasmus+

În perioada 24 – 28 iulie, patru cadre didactice de la Liceul Tehnologic ,,Petre S. Aurelian” Slatina au participat, alături de alte cadre didactice din Italia și  Polonia, la cursul de formare INCLUSIVE EDUCATION: TACKLING WITH CLASSROOM DIVERSITY AND EARLY SCHOOL LEAVING, organizat de IDEC S.A., în orașul Pireu, Grecia. Obiectivele cursului au fost gestionarea diversității în sălile de clasă, sprijinirea tuturor elevilor cu planuri educaționale individuale și prevenirea părăsirii timpurii a școlii.

Foto  Fonduri europene pentru reabilitarea Liceului Tehnologic „Petre S. Aurelian” Slatina. În ce stadiu este investiţia de peste şapte milioane de lei

Fonduri europene pentru reabilitarea Liceului Tehnologic „Petre S. Aurelian” Slatina. În ce stadiu este investiţia de peste şapte milioane de lei

Municipalitatea slătineană investește aproape opt milioane de lei în reabilitarea și modernizarea Liceului Tehnologic „Petre S. Aurelian”, pentru care a accesat fonduri europene prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Unitatea de învățământ este în plin proces de transformare, declară primarul Emil Moț, pentru care educația reprezintă o prioritate.