Din acest weekend revine Piaţa volantă, organizată de CJ Olt în Slatina

Piaţa volantă din parcarea Consiliului Judeţean Olt se redeschide, în acest weekend, după succesul înregistrat în toamna anului trecut.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat că piaţa poate fi organizată în perioada mai-noiembrie, iar produsele ce pot fi găsite vor fi şi mai divesificate.


„Piaţa volană începe de sâmbătă. Astăzi am modificat regulamentul, astfel încât să putem începe mai devreme. Hotărârea de anul trecut privind înfiinţarea acestei pieţe volante prevedea o perioadă mai scurtă de timp. Atunci, am extins această perioadă şi am adus modifică şi privind categoriile de prodsue pe care le putem găsi în piaţă. De sâmbătă, lucrurile se vor desfăşura pe acelaşi tipar ca până acum. Sperăm să avem şi producători diversitficaţi, iar oltenii şi slătinenii să se bucure de această piaţă”,
a declarat Marius Oprescu.

Piaţa Producătorilor Olteni, organizată de Consiliul Judeţean Olt, cu sprijinul Asociaţiei Tinerilor Fermieri (ATF) Olt, s-a deschis în toamna anului trecut.

Acest demers a fost inițiat de președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, pentru sprijinirea micilor producători agricoli, promovarea produselor agricole locale  și pentru a răspunde politicii de promovare a alimentației sănătoase și producției agricole sustenabile.

Modelul a fost preluat de Ministerul Agriculturii şi în mai multe judeţe din ţară.

„Este un proiect pe care ministrul Adrian Chesnoiu, deputat de Olt, l-a preluat şi a încercat să-l ducă în foarte multe judeţe. A fost un exemplu. A început să fie aplicat, şi chiar în curtea Ministerului Agriculturii s-a organizat o astfel de piaţă”, a mai spus Marius Oprescu.