Caracal: Se lucrează pentru modernizarea şi extinderea reţelei de apă şi canal

Lucrările de modernizare și extindere a rețelei de apă și canal din municipiul Caracal continuă, în această perioadă.

Potrivit primarului Ion Doldurea, lucrează în paralel cinci echipe  de intervenție astfel încât, odată începută reabilitarea, să se poată închidă lucrările în cel mai scurt timp.

„În acest moment nici o stradă în Caracal nu este blocată, deși se lucrează pe un număr însemnat de porțiuni de drum pentru schimbarea conductelor sau extinderea rețelei. Dorim ca în prima parte a anului viitor să se finalizeze lucrările pe străzile unde deja au început acțiunile de reabilitare a infrastructurii de apă și canal. După închiderea acestora, pe străzile care la momentul începerii acțiunii de reabilitare sau extindere a rețelei de utilități  exista pietriș, vom interveni și vom asfalta, astfel încât să redăm cetățenilor o infrastructură rutieră modernă”, a declarat Doldurea.

Valoarea investiţiei de la Caracal este de 109.345.075,00 lei fara T.V.A., din care, conform schemei de finantare, 85% reprezinta finanțare nerambursabila de la Uniunea Europeană, 135 constituie co-finanțare natională (buget de stat) și 2% constituie co-finanțare  locală (buget local).

Lucrările sunt finanţate cu fonduri europene, prin intermediul unui proiect derulat de Compania de Apă Olt.