Agenţii de plasare a forţei de muncă în străinătate au fost controlaţi de ITM Olt

Inspectoratul teritorial de Muncă Olt a verificat, în perioada 24-28 octombrie, agenţii de plasare a forţei de muncă în străinătate.  În urma controalelor, s-au aplicat măsuri de remediere a deficienţelor constatate.

În perioada campaniei, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, au efectuat controale la şase agenți de plasare forță de muncă în străinătate. S-au dispus  trei măsuri de remediere a deficiențelor constatate.

 „Printre neregulile depistate au fost: completarea ofertelor de locuri de muncă în străinătate cu toate elementele obligatorii prevăzute de lege; includerea în contractele de muncă încheiate cu angajatorul străin a tuturor clauzelor prevăzute de lege; clarificarea situației privind valabilitatea autorizației de funcționare ca agent de plasare forță de muncă în străinătate și luarea măsurilor care se impun). De asemenea,  a fost aplicat un avertisment unui agent din orașul Balș pentru netransmiterea elementelor contractului individual de muncă cel târziu în ziua anterioară începerii activității”, transmite ITM Olt.

 De asemenea, au fost verificaţi patru agenți de muncă temporară, fiind dispuse două măsuri de remediere a deficiențelor constatate şi un avertisment unui agent din municipiul Slatina, pentru netransmiterea elementelor contractului individual de muncă cel târziu în ziua anterioară începerii activității.