Polițist din Capitală prins în flagrant când primea 10.000 de euro, pentru două permise de conducere

Un polițist din București a fost reținut de procurorii DNA după ce a fost prins în flagrant când primea 10.000 de euro pentru a facilita obținerea frauduloasă a două permise auto.


Popescu Victor-Daniel, agent de poliţie judiciară la Secția 21 din Bucureşti, ar fi pretins de la o femeie suma de 15.000 de euro, promițând obținerea în mod fraudulos a două permise de conducere, transmite DNA. Miercuri, poliţistul a primit de la persoana respectivă suma 10.000 euro, reprezentând o primă tranşa din suma pretinsă iniţial, fiind prins în flagrant. 

„La data de 14 martie 2023, inculpatul Popescu Victor-Daniel, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 15.000 de euro pentru a-și trafica influența pe care ar fi pretins că o are asupra unor funcționari publici, însărcinați cu eliberarea permiselor de conducere, promițând cu aceeași ocazie că îi va determina pe aceștia să faciliteze obținerea în mod fraudulos, de către aceasta și fratele ei, a documentelor respective. În contextul menționat mai sus, în data de 15 martie 2023, inculpatul Popescu Victor-Daniel ar fi primit de la persoana respectivă suma 10.000 euro, reprezentând o primă tranșa din suma pretinsă inițial, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, se arată într-un comunicat al DNA.

Poliţistul va fi prezentat joi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.