Bălşenii vor fi avantajaţi de noua funcţie pe care primarul oraşului lor a obţinut-o, deoarece aceasta îl ajută pe edil să lupte pentru cele mai bune proiecte pentru oraş şi să ceară drepturile care se cuvin locuitorilor, dar şi cele ale primarilor din întreaga ţară. Motivul pentru care Teodosescu crede că a primit încrederea majorităţii primarilor care fac parte din această asociaţie este absorbţia foarte bună de fonduri europene a Balşului.
„Este un avantaj pentru Balş”
Mădălin Teodosescu este, pe de o parte, încântat de noua funcţie primită în cadrul asociaţiei, pentru că poate aduce mult mai uşor problemele oraşului Balş în discuţie, dar este şi conştient că responsabilitatea sa este acum mult mai mare. Edilul Balşului este membru al acestei asociaţii de aproape cinci ani, de când a fost ales primar, iar până acum nu a mai ocupat o funcţie de conducere.
„Faptul că am fost ales prim-vicepreşedinte al acestei asociaţii este un avantaj pentru Balş, pentru că pot aduce în discuţie mult mai uşor problemele cu care se confruntă oraşul, pot lupta pentru binele comunităţii noastre, pentru că există situaţii în care noi, primarii, suntem defavorizaţi de unele măsuri”, declară Mădălin Teodosescu.
„Această funcţie îmi aduce o responsabilitate în plus”
Mădălin Teodosescu va trebui să apere drepturile tuturor primarilor din ţară, să le asculte problemele şi să caute cele mai bune soluţii pentru acestea. Dacă din postura de membru el era cel care cerea sprijinul superiorilor asociaţiei, acum primarii vor căuta sprijinul la acesta.
„Funcţia respectivă îmi aduce o responsabilitate în plus, pe lângă drepturile comunităţii trebuie să lupt şi pentru drepturile primarilor. Noi nu avem spor de vechime, deşi suntem demnitari de rangul al doilea, sunt primari aleşi cu voturi mult mai multe decât unii deputaţi sau senatori şi, cu toate acestea, drepturile noastre sunt foarte reduse. La această întâlnire de la Eforie a avut loc o competiţie foarte acerbă pentru ocuparea posturilor din conducerea asociaţiei, mă bucur că am primit aceste voturi de la colegii mei de la celelalte primării din ţară. Cred că era vremea să fie reprezentată şi Oltenia, după ce, mult timp, centrul ţării a avut prioritate. Consider că atuul meu principal pentru care am fost ales este absorbţia foarte mare de fonduri europene, proiecte care au rolul de a moderniza şi înfrumuseţa faţa oraşului. Toţi cei care au trecut prin zonă au văzut schimbarea, am primit o mulţime de felicitări de la cei prezenţi la întrunire. Sper să reuşesc să menţin acelaşi drum şi pentru viitor şi sunt sigur că în contextul actual voi reuşi să fac din Balş un oraş aşa cum oricine şi-l doreşte”, mai spune edilul din Balş.
AOR este o organizaţie nonguvernamentală, apolitică, fără scop lucrativ reprezentând interesele a 216 localităţi urbane mici. Dacă la înfiinţarea sa, în urmă cu 17 ani, asociaţia reunea doar 21 de membri atât cât prevedea legislaţia în vigoare pentru înregistrare, treptat numărul acestora a crescut. Principala activitate a asociaţiei este reprezentarea intereselor primarilor în dialogul cu administraţia publică centrală: structuri guvernamentale, comisiile parlamentare şi ceilalţi parteneri pentru poziţionarea acestuia corespunzător atribuţiilor şi responsabilităţilor demnităţii lor, inclusiv salarizarea acestora.