Victimele Mafiotului, ţepari de ultimă speţă

Două dintre victimele Mafiotului, care îl acuză direct de cămătărie, şantaj şi ameninţare, nu sunt altceva decât nişte ţepari de primă clasă. Spăşiţi, temători, cu privirile plecate, aşa s-au afişat la două termene soţii Silviu şi Florentina Teodorescu, după care n-au mai binevoit să apară.

Cei doi nu sunt nici pe departe ceea ce vor să pară. Teodoreştii au în acest moment o mulţime de dosare penale pe rol, cele mai multe pentru înşelăciune, iar în altele au chiar condamnări.

Condamnat la patru ani de închisoare

O primă condamnare Silviu Mihail Teodorescu o are încă din 23 iunie 2010, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. Judecătoria Slatina i-a dat şase ani şi jumătate de închisoare cu suspendare sub supraveghere, timp în care este obligat să se supună anumitor măsuri. La recurs, Tribunalul Olt l-a condamnat la un an de închisoare cu executare. Într-un alt dosar, de data aceasta unul ce are drept obiect înşelăciunea, atât Silviu Teodorescu, cât şi vărul şi asociatul său în acelaşi timp, Marius Gabriel Georgescu, au primit condamnări cu executare. În primă instanţă, Judecătoria Slatina l-a condamnat pe Teodorescu la patru ani de închisoare, în regim de detenţie, contopind astfel condamnarea anterioară. La apel, Tribunalul Olt a respins recursurile celor doi inculpaţi ca fiind nefondate. În prezent dosarul se află pe rol la Curtea de Apel Craiova, unde se judecă recursul. Primul termen a avut loc pe 17 mai, când s-a amânat din lipsă de apărare pentru Teodorescu şi Georgescu.
În mai puţin de două săptămâni, pe 21 iunie, este un nou termen, când cei doi ar putea primi condamnarea definitivă şi irevocabilă, drept pentru care vor executa pedepsele.
Într-un alt dosar penal, ajuns în faza de recurs la Curtea de Apel Craiova, Silviu Teodorescu este acuzat de înşelăciune de SC Prefabricate Vest SA Bucureşti. Termenul de judecată stabilit este abia pe 12 septembrie 2011.

13 firme înşelate într-un singur dosar

Strategia Teodoreştilor era una relativ simplă. Începeau relaţii contractuale cu diverse societăţi, toate decurgeau bine până când le câştigau încrederea. La toate astea se adăuga şi faptul că Florentina Teodorescu lucra într-o bancă, deci avea credibilitate. Prin acest scenariu au trecut şi soţii Pasă, administratorii SC Pasprod SRL.

 

 „În 2007, printr-una dintre firmele lui Silviu Teodorescu, între societăţile noastre s-a stabilit o relaţie comercială. El cumpăra de la noi soluţii auto. Relaţiile au continuat prin intermediul unei alte firme, pentru ca din 2008 să colaborăm cu o a treia firmă, SC Paniplus Grup SRL Scorniceşti, care cumpăra de la noi materiale de construcţii”, spune Carmen Pasă.


În perioada martie - mai 2008, Paniplus a achiziţionat materiale de construcţii în valoare de aproximativ un miliard şi jumătate lei vechi. Plata a fost făcută prin file CEC.

 

„Am introdus filele CEC pe 14 mai 2008, la Banc Post, şi la câteva zile banca ne-a anunţat că filele au lipsă totală de acoperire”, mai spune Carmen Pasă.

 

Aşa, nişte oameni de bună credinţă au rămas fără cea mai mare parte a muncii de o viaţă. Societatea a intrat în faliment, nu s-a mai putut acoperi linia de credit şi s-a trecut la executare silită. În prezent, la Tribunalul Olt există un dosar penal, în care 13 firme au fost înşelate de Mihail Silviu Teodorescu: Pasprod, Flaver Gab, Sirino, Boromir, El Prest, Grony, Mitliv Oltconstruct, Conselectric, Auto Crisevi, Vlad Construct, Olt Oil, Romtimex, Marcus Impex.
 
Cine se aseamănă se adună

Spăşitele victime ale Mafiotului nu au numai dosare penale, ci şi civile sau comerciale. Silviu Teodorescu a fost executat silit de Asiban SA Slatina, iar către SC DH Auto Rent SRL are de plătit încă din 2008 12.897,39 lei, sumă ce reprezintă chiria pentru un autoturism.
Nici soţia nu e mai brează, din 21 martie 2011 şi ea se poate lăuda cu un proces penal pe rol. Obiectul dosarului... înşelăciune, ca şi în cazul soţului, că doar a avut de la cine învăţa. După trei amânări, pe 30 iunie, procesul are un nou termen la Judecătoria Slatina.