Eveniment

2018-09-14, 15:38:31

Traficantul din Slatina care a vândut droguri tinerilor care şi-au abandonat prietenul pe o stradă, în Piteşti, condamnat

Ionuţ Costin Chiriţă, traficantul din Slatina care, în luna martie, le-a vândut droguri tinerilor argeşeni care şi-au abandonat prietenul pe o stradă, în Piteşti, a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare cu executare.

Ionuţ Costin Chiriţă a fost găsit vinovată de efectuare de operaţiuni comerciale cu substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv și ucidere din culpă. Decizia Judecătoriei Piteşti nu este definitivă şi poate fi contestată.

Procurorii spun că Ionuţ Costin Chiriţă a achiziționat online diverse substanțe cu efect psihoactiv, substanţe care ajungeau la acesta prin intermediul firmelor de coletărie, sub formă lichidă. În continuare, el a procurat material vegetal din farmacii, ceai de salvie sau „damiana”, pe care îl stropea cu lichidul cumpărat, folosind o proporție de aproximativ 10 miligrame de lichid la 30 de grame de material vegetal. Ulterior, Chiriţă a comercializat materialul vegetal către diverși consumatori de pe raza judeţului Argeş, în cantități de 0,25 grame de substanță, contra sumei de 25 de lei.

În luna martie, într-o zi de duminică, pe o stradă din cartierul Teilor din municipiul Piteşti, un bărbat a fost coborât dintr-un autoturism şi abandonat pe stradă, unde a fost găsit mort în momentul în care au ajuns echipajele de intervenţie alertate de martorii care au sunat la 112. Martorii le-au declarat poliţiştilor că au văzut cum un autoturism a oprit, iar două persoane au dat jos din maşină un bărbat inconştient, pe care l-au lăsat pe stradă. La momentul la care au ajuns la faţa locului poliţiştii, bărbatul murise. Victima a fost identificată, fiind vorba despre un tânăr de 28 de ani, cunoscut drept consumator de droguri. Cauza morţii va fi stabilită în urma necropsiei. Autoturismul fost identificat în trafic de către un echipaj de jandarmi.

Toţi cei patru tineri consumaseră droguri cumpărate, mai devreme, din Slatina,de la Chiriţă.

Trei percheziţii domiciliare au fost efectuate, ulterior, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Pitești, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Pitești, pe raza municipiilor Slatina şi Piteşti, în acest dosar. La acțiune au participat polițiști specializați în combaterea criminalității organizate din Argeș și Olt, precum și luptători ai serviciilor pentru acțiuni speciale din cele două județe.

 În urma percheziţiilor, au ridicate aproximativ un kilogram de fragmente vegetale, 4.500 de lei, telefoane mobile şi ustensile folosite la porţionarea şi ambalarea substanţelor interzise. 500 de grame de fragmente vegetale au fost găsite doar la locuinţa lui Chiriţă.

Ionuţ Costin Chiriţă se numără printre membrii grupării de traficanţi de droguri din Slatina, conduse de Marius-Ionuţ Iordache, zis „Atomenu”. Cinci dintre cei opt membri ai grupării au fost condamnaţi la închisoare cu executare de Tribunalul Olt, restul inculpaţilor, printre care şi Chiriţă, primind pedepse cu suspendare.

El a fost condamnat la 1 an şi 10 luni închisoare cu suspendare.

Reţeaua de trafic cu droguri de risc a fost destructurată, în dimineaţa zilei de 6 iunie 2017, când au fost efectuate, de procurorii DIICOT Olt, împreună cu poliţiştii şi jandarmii, şase percheziţii domiciliare, la Slatina.


Comentarii

Redacţia

2018-09-14 15:38:31

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...